Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: zitten in het park in Helmond met de nieuwe coronaregels?

Door Rachèl Sloven 30 mei 2020

Met lekker weer is het vaste prik: zitten in het kasteelpark, het Warandepark en op nog veel meer plekken met groen en bankjes. Het liefst met vrienden voor een fijne picknick of flinke bijkletssessie. Maar mag je eigenlijk wel in het park zitten met de nieuwe coronaregels?

Co-productie met indebuurt Tilburg.

Voor 1 juni is het niet de bedoeling dat je uren in een park in Helmond spendeert. Iedereen mag een rondje lopen en een ommetje maken. Heel even uitrusten op een bankje of in het gras kan ook, maar zorg wel dat je anderhalve meter bij anderen vandaan blijft. Buiten sporten mag sowieso, ook in het park of in het kasteelpark. Er worden nu onder andere lessen aangeboden sommige parken. Maar hoe zit het met afspreken met vrienden in het park?

MAG DAT?

“As u met vier vijf mensen in het park gaat zitten met anderhalve meter ertussen, dat mag. Maar als dat een te grote groep wordt. Ja, dan zal ook normaal nu al in het Vondelpark gezegd worden: dat is een oploopje. Dat mag niet”, zei Mark Rutte tijdens de laatste persconferentie. Volgens de minister-president krijg je een boete als je niet genoeg afstand houdt. Of je nu in de Veestraat loopt of hutje mutje aan de haven zit. Bovendien moeten we allemaal goed na blijven denken. Is het druk? Dan roept de regering op ons gezonde verstand te gebruiken en toch even terug te keren naar huis.

Zitten in het park

In de buitenlucht is er geen vastgesteld maximum, maar de maatregel om drukte te vermijden blijft wél van kracht. Daarnaast mag je in het park niet dicht op elkaar gaan zitten als je niet samenwoont. De 1,5 meter regel blijft uiteraard gelden. Hoewel er geen duidelijk maximum is, kan je natuurlijk niet een grote vriendengroep uitnodigen om allemaal samen in het park te gaan zitten. Als iedereen daar op af komt, is het een evenement en had je sowieso een vergunning aan moeten vragen.

Lees ook:

Groene GFT-container afval ANP

Mag dat: een afvalzak in de GFT-container gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
Coronamaatregelen station Helmond 017

Mag dat: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval weggooien?

De boodschappen doen veel Helmonders tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regelm...
boom-planten

Mag dat: een boom dicht bij de tuin van de buren planten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
ridderstraat-helmond

Mag dat: een parkeerplaats maken van je voortuin?

Niets is zo irritant als geen parkeerplaats vinden in de buurt van je huis. Maar als je nu een voort...

Meer over

Corona Gemeente

adv.