Mag dat: je container dagen buiten laten staan vanwege de vakantie?

Door Marleen Smits 13 augustus 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: MAG DAT? Met deze week: mag je jouw container dagen (of misschien wel weken) buiten laten staan vanwege de vakantie of omdat je een paar dagen weg bent?

Een volle gft-bak of een container met restafval: onze vrienden van de afvalophaaldienst komen ze graag voor je leegmaken. Toch mag je niet zelf bepalen wanneer je het vuilnis aanbiedt. Zorg dat je container op de inzameldag in ieder geval voor 8.00 uur op de aangewezen plaatst staat. Let er wel even op dat je de kliko niet voor een in- of uitrit zet. Zo voorkom je dat je binnenkort meedoet met het programma ‘Bonje met de buren’.

Regels rondom de container

Stel je nu eens voor: je vertrekt vanavond voor een paar dagen naar Parijs, maar morgen wordt de container bij jou in de straat geleegd. Mag je dan de dag ervoor al de bak aan straat zetten? Voor het eerste geldt: ja, je mag je kliko een dag van te voren buiten zetten. Wel pas heel laat, vanaf 22.00 uur is het toegestaan om de container aan de straat te zetten.

Te laat binnenhalen

En hoe zit het als je te laat de kliko weer van de straat? Het Helmondse Team Toezicht en Handhaving controleert regelmatig of mensen het afval op de juiste tijdstippen aan de straat zetten. Overtreders kunnen een boete krijgen. Kijk je buren dus even lief aan en vraag of ze je kliko weer op je inrit willen zetten.

Lees alles over afval op de website van de gemeente. Wanneer het afval in jouw straat wordt opgehaald, check je in DeAfvalApp.

Lees ook:

Helmond Skon 001

Martin maakt Helmond Skon: ‘Zwerfafval opruimen voelt als een dagje uit’

Zwerfafval: het is voor veel mensen een doorn in het oog. Maar er iets tegen doen? Helmonder Martin ...
plastic-afval-800x500

Om gek van te worden: dit mag allemaal níet bij het plastic afval

Plastic verpakkingen kun je in Helmond gescheiden verzamelen, samen met metalen verpakkingen en dran...
kledingcontainer-textielcontainer-helmond

Kledingoverschot? Hier in onze stad staan kledingcontainers

Is jouw kledingkast weer eens toe aan een grondige opruiming? Je hebt zo een hoop vuilniszakken vol ...

Meer over

Gemeente

adv.