Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo lang mag je je caravan of camper voor de deur parkeren in Helmond

Door Marleen Smits 17 juli 2019

De zomervakantie is hartstikke aan! Caravans, campers en vouwwagens worden uit de stallingen gehaald en even flink in de was gezet. Maar… Mag je je kampeervoertuig voor de deur zetten, en zo ja, hoe lang?

Om antwoord op die vraag te krijgen, zoeken we in de algemene plaatselijke verordening Helmond 2008 (APV). Hierin staan de regels die in onze gemeente gelden, dus ook over deze kwestie. Onder artikel 5.1.5. vinden we de regeltjes over het ‘parkeren of hebben van kampeermiddelen’.

Mag het?

Goed nieuws! Het mag gewoon. Je moet wel met een paar dingen rekening houden. Je camper of caravan mag aan de openbare weg stallen, maar niet langer dan zeven dagen achter elkaar. Dat geldt voor het parkeren binnen de bebouwde kom. Er zijn geen regels in de APV te vinden over het stallen buiten de bebouwde kom.

De gemeente kan trouwens altijd beslissen dat een kampeervoertuig ergens niet mag staan. Zelfs als dat op je eigen terrein is. Het college van burgemeester en wethouders kan dat bepalen als het parkeren ‘schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente’. In de praktijk zal dat niet zo snel gebeuren, alleen wanneer er heel veel klachten binnenkomen.

Lees ook:

koehorn-camping

Staycation: 7 x campings in de buurt van Helmond

Soms wil je er gewoon even lekker tussenuit. Een staycation kan heerlijk zijn. Een beetje rommelen i...

Filmpje! 5 x tips voor als je naar Berkendonk gaat

Het is deze week met dertig graden behoorlijk warm in Helmond. De kans is groot dat het uitloopt op ...

Magneetvissen in Helmond: even checken of dat mag

Het is de laatste tijd steeds vaker in de media; magneetvissen. Vooral omdat meerdere keren gevaarli...

Meer over

Gemeente

adv.