Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: een parkeerplaats maken van je voortuin?

Door Marleen Smits 26 maart 2020

Niets is zo irritant als geen parkeerplaats vinden in de buurt van je huis. Maar als je nu een voortuin hebt waar je niet zoveel waarde aan hecht, lijkt de oplossing misschien dichtbij: je maakt een parkeerplaats van je voortuin! Mag dat eigenlijk wel in Helmond?

Er zijn zoveel regels in ons land, dat we soms eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij bij indebuurt ons bij heel veel dingen af: mag dat?

Parkeren in de voortuin

Het antwoord op deze vraag is niet zo moeilijk te raden: nee, je mag niet zomaar in je voortuin parkeren. Als je een parkeerplaats maakt van je voortuin, maak je in feite namelijk een nieuwe uitweg op de bestaande weg. Daar heb je een omgevingsvergunning voor nodig.

Gevaarlijke situaties

Als je die omgevingsvergunning aanvraagt, gaat de gemeente kijken of die nieuwe uitrit a.k.a. jouw parkeerplaats, geen gevaarlijke situaties oplevert. Ook mag jouw voortuinparkeerplaats niet ten kosten gaan van een openbare parkeerplaats en ook niet van openbaar groen. En natuurlijk moet die parkeerplaats van jou passen in het bestemmingsplan.

Kan je niet wachten om de stratenmaker de stoeprand alvast te laten vervangen voor een inritband? Het is verboden om zonder toestemming wijzigingen aan te brengen aan de weg. Enne, bespreek het ook even met je buren. Misschien vinden zij jouw auto in de voortuin hun uitzicht wel verpesten en heb je ineens een burenruzie aan je broek.

Lees ook:

Helmondselaan

Mag dat: je busje voor andermans raam parkeren in Helmond?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
Beveiliging camera cameratoezicht Helmond

Mag dat: camera’s ophangen aan je huis?

Bang voor schade aan je eigendommen? Of voel je je gewoonweg veiliger met een camera aan je huis? St...
Éva en haar varkens 002 (1)

Mag dat: zoveel huisdieren hebben als je wilt in Helmond?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...

Meer over

Gemeente

adv.