Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: een afvalzak in de GFT-container gooien?

Door Marleen Smits 28 mei 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Deze week: mag je groente-, fruit- en tuinafval verpakken in een afvalzak en dan in de GFT-container gooien?

Je afval in een zak doen voordat je het in de kliko doet, heeft best voordelen. De kans op vervelende geurtjes is een stuk minder groot én je container blijft wat beter schoon. Maar hoe zit het met de regels?

Papieren zakken

Volgens de gemeente Helmond mag je bepaalde zakken gewoon in de GFT-container gooien. “Gebruik alleen zakken van papier of biologisch afbreekbaar plastic met een duidelijk zichtbaar kiemplantlogo. Gebruik bij voorkeur papieren zakken, omdat deze beter oplossen tijdens het composteerproces”, lezen we.

Géén plastic

Waarom je niet zomaar plastic afvalzakken mag gebruiken? Deze zijn niet composteerbaar, en dat is juist het hele doel van GFT-afval. De gemeente: “Steeds meer materialen zijn zogenaamd composteerbaar zoals verpakkingen, doosjes en bestek. Toch mogen deze materialen absoluut niet in de GFT-container, omdat deze in het reguliere composteringsproces van drie tot vier weken helemaal niet afbreken.”

Zijn er nog zaken waarvan jij je afvraagt: mag dat? Stuur ons een mail via [email protected], dan doen wij ons best om het uit te zoeken!

Lees ook:

Coronamaatregelen station Helmond 017

Mag dat: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval weggooien?

De boodschappen doen veel Helmonders tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regelm...
Kliko Helmond

Mag dat: je afval in de kliko van de buurman gooien?

Het is lekker weer en Helmond is volop bezig in de tuin. De kliko zit tot de rand toe vol en staat a...

Mag dat: je oude opblaasbare zwembad bij het plastic afval gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...

Meer over

Gemeente

adv.