Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lintjesregen 2020: deze Helmonders zijn onderscheiden met een lintje

Door Marleen van Amstel-Smits 24 april 2020

16 Helmonders zijn vrijdag in het zonnetje gezet. Zij kregen een koninklijke onderscheiding tijdens de welbekende lintjesregen. De uitreiking is dit jaar wel in aangepaste vorm, vanwege de coronamaatregelen: burgemeester Blanksma sprak ze via videobellen en daarna kregen de gedecoreerden bloemen thuisbezorgd. Dit zijn alle Helmonders die een lintje kregen.

Pagina 2/16
⟵ swipe swipe ⟶

Petra Bos-Daniels

Foto: Gemeente Helmond

Petra geeft al sinds 1992 zwemlessen aan kinderen bij Zwemvereniging Lutra. Daarnaast is ze actief bij Jeugdvereniging De Vonk, waar ze clubavonden en andere activiteiten organiseert. Verder regelt ze EHBO-materialen, kampbegeleiding en de kookploeg bij de Montessorischool.

Arie van den Broek

Foto: Gemeente Helmond

Arie is al jarenlang actief als vrijwilliger in Brouwhuis en is onder andere de oprichter van Scouting Brouwhuis. Hij is betrokken bij Stichting Gemeenschapshuis De Loop, waar hij bijvoorbeeld klusjes doet en biljartavonden organiseert.

Ton van Bussel

Foto: Gemeente Helmond

In 1997 werd Ton commissaris en lid van de ereraad van het Helmonds Muziek Corps (HMC). Verder was hij lang bestuurslid van Stichting Carat en hij was actief bij Rotary Helmond-Regio.

Toos van Dijk-Boetzkes

Foto: Gemeente Helmond

Toos stond, in 1981, aan de wieg van de oprichting van Stichting Buurthuis Sint Annaparochie. Ze is nog steeds betrokken bij het onderhouden van contacten tussen verenigingen en het stichtingsbestuur. Verder is ze actief binnen Buurtvereniging De Oliemolen, waar ze onder andere kienmiddagen en fietstochten organiseert.

Joke van Eemeren

Foto: Gemeente Helmond

We gaan naar Mierlo-Hout, waar Joke zich al ruim 25 jaar intensief inzet voor de gemeenschap. Als voorzitster van de commissie Verkeer betekende ze veel voor de wijk: zo was ze betrokken bij het renovatieproject van de Mierloseweg.

Ger Koppenens

Foto: Gemeente Helmond

Ger is veel bezig met de cultuur in Helmond. Via verschillende koren bijvoorbeeld, maar ook als lid van carnavalsvereniging OLUM en als radiomaker bij Omroep Helmond.

Frans van de Leur

Foto: Gemeente Helmond

Frans doet een heleboel. Een kleine opsomming: hij begeleidt studenten bij het restaureren van de Lambertuskerk, is lid van het Sint Jozefkoor, danser en filmer bij de Morrisdansgroep én vrijwilliger bij de Stichting Draaiorgels Helmond.

Jolande Martens-Vervelde

Foto: Gemeente Helmond

Jolande zet zit op allerlei vlakken in voor de wijk Brouwhuis. Vanaf 1996 hielp ze bij het leesonderwijs op basisschool De Korenaar, waar ze ook toetsen afname en sint- en pietenpakken maakte. Verder is ze ook secretaris bij de Wijkraad Brouwhuis.

Annelies Meijs-van Brunschot

Foto: Gemeente Helmond

Vanaf 2000 geeft Annelies op vrijwillige basis Nederlandse les aan andere nationaliteiten op basisschool De Korenaar. Ze begeleidt kinderen met zowel ontwikkelingsachterstand als ontwikkelings-voorsprong. Verder is ze oprichtster van Stichting Bakhuis “De Willig”.

Joop van Os

Foto: Gemeente Helmond

De vrijwilligersloopbaan van Joop begon eind jaren 60 bij Zwemvereniging Lutra. Na zijn pensionering in 1995 werd hij actief bij De Zorgboog, waar hij radio-uitzendingen en de krant verzorgde. Vanaf 2012 is Joop actief bij de Helmondse afdeling van Veilig Verkeer Nederland.

Bep van Os-Kuypers

Foto: Gemeente Helmond

Inmiddels is Bep al vijftig jaar lang vrijwilliger bij het Helmonds Muziek Corps (HMC). Wat ze daar precies doet. Een hele hoop, zoals het opruimen van het repetitielokaal, het inzamelen van oud papier en het ondersteunen van muzikale vorming voor kinderen. Verder verzorgt ze bardiensten bij Residentie Brouwhorst en is ze secretaris bij Seniorenharmonie Helmond.

Paul Teeuwen

Foto: Gemeente Helmond

Paul richtte begin jaren 80 de buurtvereniging Jeruzalem op. Hij organiseerde activiteiten, zorgde voor het maandblad en was secretaris en penningmeester. Sinds een aantal jaar is Paul secretaris bij bewonerscommissie Haverveld-Jeruzalem.

Ben Vogel

Foto: Gemeente Helmond

Vanaf de oprichting van de Wijkraad Brouwhuis is Ben voorzitter, de laatste jaren na zijn pensioen praktisch fulltime. Milieu en leefbaarheid, buurtpreventie, sociale zorg en samenwerking staan hoog in het vaandel bij hém en de wijkraad.

Anna Vriens-van der Kammen

Foto: Gemeente Helmond

Anna is sinds 2002 actief bij buurtvereniging De Oliemolen. Ze organiseert talloze activiteiten in en voor de wijk, zoals rommelmarkten, burendagen en bowlingcompetities. Ook verzorgt Anna al ruim acht jaar in haar eentje de wijkkrant Sint Anna en voert de (eind-)redactie.

Arthur van de Walle

Foto: Gemeente Helmond

Naast zijn werkzaamheden als gynaecoloog, was Arthur lid van het bestuur van de medische staf. Ook na zijn pensioen, in 2017, ondersteunt hij de maatschap Gynaecologie in het Elkerliek nog altijd. Verder is hij voorzitter van het Rode Kruis in de regio Helmond.

Rene van de Westerlo

Foto: Gemeente Helmond

Rene is al jarenlang actief in de Annawijk. In het bestuur van carnavalsvereniging De Olietrappers en Buurthuis Sint Annaparochie bijvoorbeeld. Sinds 2016 vormt hij als oprichter en voorzitter van de Stichting Belangengroep Annawijk een belangrijk aanspreekpunt voor de bewoners als het gaat om zaken als verkeersmaatregelen en renovaties.

Lees ook:

Maick Koolen

Helmonder Maick woont in Nieuw-Zeeland: ‘Een visum aanvragen lukte eerst niet’

Sommige mensen zijn gemaakt om te reizen. Maick Coolen uit Helmond lijkt zo iemand te zijn. Hij woon...
Haven Helmond terras

Dit missen jullie nu het meest in Helmond: ‘Hier weten ze al wat je wil bestellen als je gaat zitten’

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn onder andere horecazaken ...
Mounir Toub - Alberik Wouters 001

Helmondse tv-kok Mounir Toub: ‘Een boek maken is als een bevalling’

Bekende kop? Dat kan kloppen: Mounir Toub uit Helmond kun je kennen van zijn 24Kitchen of het progra...
Pagina 2/16
⟵ swipe swipe ⟶

adv.