Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ja, ik wil! Dit kost trouwen in Helmond

Door Marleen van Amstel-Smits 5 augustus 2020

Wist je dat de trouwkosten in Nederlandse gemeenten flink uiteenlopen? En het maakt daarbij ook nog uit op welke dag je in het huwelijksbootje stapt. Wij zochten voor je uit wat de trouwkosten in Helmond zijn.

Kosten trouwen

Als je op een officiële trouwlocatie trouwt, betaal je €371,-. Dit bedrag geldt voor huwelijken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De locatie brengt mogelijk nog extra kosten in rekening.

Een zakelijke ceremonie zonder poespas in de Stadswinkel kan ook, dan betaal je €162,-. Dit huwelijk wordt op maandagochtend gesloten in een zaal met maximaal tien aanwezigen (inclusief bruidspaar en getuigen).

Mochten er medische omstandigheden zijn waardoor je in het Elkerliek ziekenhuis moet trouwen, kost dat je €140,-.

Gratis trouwen

Verder kun je in Helmond ook kiezen voor een gratis huwelijk. Dat gebeurt op maandagochtend om 9.00 en 9.15 uur aan de balie in de Stadswinkel, duurt ongeveer een kwartiertje en je mag behalve de getuigen geen gasten meenemen.

Voor Helmonders met een minimuminkomen biedt de gemeente een gratis volwaardig huwelijk. Bel 14 0492 om de mogelijkheden hiervan te bespreken.

Trouwlocaties

In Helmond mag je overal waar je wil in het huwelijksbootje stappen, zolang je op de grond blijft. In een luchtballon, op het water of in een rijdende auto trouwen mag dus niet. Verder is er ook een aantal officiële trouwlocaties in onze stad, waar je een huwelijk kunt voltrekken vanaf €364,-.

Extra kosten

Als je gaat trouwen, zijn er altijd extra kosten waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je in Helmond €33,10 voor het trouwboekje. Wil je een vriend of vrienden inschakelen als trouwambtenaar? Het kost €364,- om iemand te laten beëdigen. De gemeente kan ook een getuige voor je regelen en daarvoor betaal je €47,30.

Omzetten geregistreerd partnerschap

Heb je momenteel een geregistreerd partnerschap en wil je dat omzetten in een huwelijk? Dat kan aan de balie van de Stadswinkel voor €70,20.

Bekijk alles over trouwen in Helmond op de website van de gemeente.

Lees ook:

Bruidsparen Helmond

They said yes: 7 x de mooiste foto’s van Helmondse bruidsparen

Hoe fijn is het om zo nu en dan even weg dromen over het in het huwelijksbootje treden met jouw prin...
margot-cuppen-trouwambtenaar-001

Trouwambtenaar Margot: ‘Een huwelijk moet je niet afraffelen’

Je bruiloft is misschien wel de mooiste dag van je leven. Daar hoort natuurlijk ook een goede trouwa...
bruidspaar-trouwen-nacht-helmond

Je kan voortaan ook midden in de nacht trouwen in Helmond!

Droom je van een sprookjesbruiloft bij volle maan? Dat kan voortaan gewoon in Helmond. De gemeente l...

Meer over

Gemeente

adv.