Ja, ik wil! Dit kost trouwen in Helmond

Door Marleen Smits 16 april 2019

Wist je dat de trouwkosten in Nederlandse gemeenten flink uiteenlopen? En het maakt daarbij ook nog uit op welke dag je in het huwelijksbootje stapt. Wij zochten voor je uit wat de trouwkosten in Helmond zijn en hoe dit verschilt met andere gemeenten.

Doordeweeks trouwen

Als je op een officiële trouwlocatie trouwt, betaal je €364,-. Het kan dat wel zijn dat de locatie nog kosten in rekening brengt. Wil je graag ’s avonds in het huwelijksbootje treden? Dat kost je €159,- extra.

Een zakelijke ceremonie zonder poespas in de Stadswinkel kan ook, dan betaal je €159,-. Mochten er medische omstandigheden zijn waardoor je in het Elkerliek ziekenhuis moet trouwen, kost dat je €138,-.

Verder kun je in Helmond ook kiezen voor een gratis huwelijk. Dat gebeurt op maandagochtend om 9.00 en 9.15 aan de balie in de Stadswinkel, duurt ongeveer een kwartiertje en je mag behalve de getuigen geen gasten meenemen.

Trouwen in het weekend of ’s avonds

Wil je op zaterdag of zondag trouwen? Kan ook in Helmond, maar daar moet je dan wel wat meer voor betalen. Voor €501,- tot €650,- kun je op zaterdag trouwen. En op zondag betaal je ongeveer €501,- tot €800,-.

Extra kosten

Als je gaat trouwen, zijn er altijd extra kosten waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je in Helmond €33,10 voor het trouwboekje. Wil je een onervaren trouwambtenaar inschakelen? Het kost €364,- om iemand te laten beëdigen. De gemeente kan ook een getuige voor je regelen en daarvoor betaal je €47,30.

Bekijk alles over trouwen in Helmond op de website van de gemeente.

Lees ook:

Bruidsparen Helmond

They said yes: 7 x de mooiste foto’s van Helmondse bruidsparen

Hoe fijn is het om zo nu en dan even weg dromen over het in het huwelijksbootje treden met jouw prin...
margot-cuppen-trouwambtenaar-001

Trouwambtenaar Margot: ‘Een huwelijk moet je niet afraffelen’

Je bruiloft is misschien wel de mooiste dag van je leven. Daar hoort natuurlijk ook een goede trouwa...
bruidspaar-trouwen-nacht-helmond

Je kan voortaan ook midden in de nacht trouwen in Helmond!

Droom je van een sprookjesbruiloft bij volle maan? Dat kan voortaan gewoon in Helmond. De gemeente l...

Meer over

Gemeente

adv.