Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je hond uitlaten in Helmond: dit zijn de regels

Door Marleen Smits 1 juni 2020

Loop jij een aantal keer per dag een rondje door Helmond met je labrador/teckel/chihuahua? Dan is er een aantal regels waar je je aan moet houden. We hebben de regels over het uitlaten van je hond in Helmond voor je op een rij gezet.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Aan de lijn

Dog Chasing GIF - Find & Share on GIPHY

In onze stad is een aantal plekken waar je je hond moet aanlijnen, lezen we in de Helmondse Hondenwijzer. Dat geldt voor alle locaties binnen de bebouwde kom, op uitlaatstroken en in de gemeentelijke bossen. Wil je Fikkie wél loslaten? Dat kan buiten de bebouwde kom, op loslaatstroken en op een hondenspeelveld.

Losloopterrein

On My Way Running GIF by TikTok - Find & Share on GIPHY

Oké, maar waar zijn deze loslaatterreinen dan precies? Dat kun je op dit kaartje zien. In de gele, blauwe en roze gebieden hoef je je viervoeter niet aan te lijnen. Dat zijn er nog best wat!

Hondenpoep

Dog Poo GIF - Find & Share on GIPHY

Voor het opruimen van hondenpoep geldt een simpele regel: dat moet je zelf doen. Ruim je de hondenpoep niet op, dan kun je daar een boete van €140,- voor krijgen. Je bent zelfs verplicht een zakje of schepje bij je te hebben. Heb je die niet bij, dan staat daar een boete van €95,- voor.

Poep laten liggen

Toch hoef je niet overal de poep op te ruimen. Bij uitlaat- en loslaatstroken, in de gemeentelijke bossen en op de meeste plekken buiten de bebouwde kom mag je de drollen gewoon laten liggen, volgens de Helmondse Hondenwijzer.

Verboden terrein

Je mag niet zomaar overal lopen met Fikkie. Berkendonk is bijvoorbeeld een no go-area, net als de omgeving van het dierenpark in de Warande. Ook in de binnenstad mogen geen honden komen. Check alle locaties op de hondenkaart.

Identificatieplicht

Goed om te weten: wanneer je hond in een openbare ruimte is, geldt een identificatieplicht. Dat betekent dat hij een halsband moet dragen met daarop de naam en het adres van de eigenaar.

Lees ook:

jumbo-helmond

Mag dat: je hond aan een paal aanlijnen als jij boodschappen doet?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
Odin 003

Deze knapperds uit Helmond maken kans op de titel ‘mooiste hond van Nederland’

De race om de titel ‘Mooiste Hond 2020’ is in volle gang. Iedereen mocht de allermooiste/schattigste...
Kingyla uitlaatservice 001

Jolande runt een uitlaatservice: ‘Afscheid nemen van honden valt me zwaar’

Van je liefde voor honden je beroep maken? Het kan, bewijst Jolande Coolen uit Helmond. Ze runt al r...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.