Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis of goedkoop parkeren in Helmond? Hier kan het

Door Marleen Smits 26 april 2018

Met de auto naar het centrum van Helmond; dat kan nog best lastig zijn. Er is een beperkt aantal parkeerplekken en dat kost je dan vaak een flinke duit. Wij maken het je een stukje makkelijker en geven je hierbij plekken waar je gratis of goedkoop kan parkeren.

Parkeren en daarna reizen

Bij de stations Brandevoort, ‘t Hout en Brouwhuis kan je gratis je auto kwijt. Vanaf deze plekken kom je makkelijk met de bus of de trein naar het centrum. Dat is meestal de goedkoopste optie. Wil je toch echt parkeren dichtbij het centrum? Kies van voor de P+R bij het centraal station. Dat kost je € 1,10 per uur en er is een maximaal dagtarief van € 6,72.

Gratis dichtbij het centrum

Vanaf het grote parkeerterrein bij de Albert Heijn XL, aan de Torenstraat, is het maar een paar minuutjes lopen naar de binnenstad. De eerste twee uur betaal je niks, daarna kost het € 1,80 per uur.
Let op! Sta je er langer dan twee uur? Dan moet je met terugwerkende kracht ook voor die tijd betalen.

Een andere, misschien betere, optie is een stukje verderop. Bij de kruising tussen de Torenstraat en de Oostende is namelijk ook een grote parkeerplaats. Hier kan je auto zo lang staan als je wil, gratis. Op zaterdag, tijdens de weekmarkt, staan er ook veel vrachtwagens en dan moet je gewoon hopen dat er nog een plekje vrij is. Dit geldt trouwens ook tijdens de kermissen in het centrum.

adv.