Hier kun je in onze stad naar een openbare wc

Door Marleen Smits 14 mei 2018

Stel: je bent in de stad, je hebt hoge nood en je moet echt nú naar de wc. Waar kan je dan naartoe? Dat moet je in Helmond nog best goed zoeken, want er zijn niet zoveel openbare toiletten in onze stad.

Sterker nog: we staan in de top tien van gemeenten met de minste wc’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Volgens de website ‘waarkaniknaardewc‘ moeten we een openbaar toilet delen met, om precies te zijn, 6986 andere wc-bezoekers.

Probleem

Misschien denk je nu: ‘ach, dan houd ik het toch gewoon op?’ Zo simpel lijkt het misschien voor jou, toch zijn er genoeg mensen voor wie het echt een probleem is. Bijvoorbeeld voor personen met een buikziekte of incontinentieproblemen.

Waarkaniknaardewc deed hier eens onderzoek naar. Bijna veertig procent van de mensen die eraan meewerkten, zocht weleens tevergeefs naar een wc. En een op de vier blijft regelmatig thuis, uit angst om geen toilet te kunnen vinden.

Waar kan ik dan wel naar de wc?

In het centrum zijn in ieder geval vier toiletten waar je naartoe kunt: bij de stadstoiletten ‘Rose Garden’, in de bibliotheek, bij het gemeentekantoor of bij lunchcafé De Stadskamer.

Om de toiletten te vinden, download je het beste de app ‘Hoge Nood’. Hierop staan de meeste openbare wc’s bij jou in de buurt.

Lees ook:

puppy-hondenbelasting-helmond

Hondenbezitters opgelet: de hondenpolitie is onderweg!

Heb je een hond en is-ie nog niet aangemeld bij de gemeente? Tip: doe dat zelf zo snel mogelijk. De ...
Mango Helmond

Nieuwe filiaal van Mango gaat binnenkort open!

'Huh? De nieuwe Mango in de Elzas Passage zou toch al begin mei opengaan?' Dat dachten wij ook. Niet...
hamburgers

Hier kun je uit eten voor €15,- of minder

Moet je weer gaan koken? En wat dan in godsnaam? Het is altijd weer moeilijk om te bedenken. De oplo...

Meer over

Gemeente

adv.