Er komen dit jaar twee tiny forests in onze stad

Door Marleen Smits 10 januari 2019

Meer groen in Helmond? Komt eraan! De gemeente wil dit jaar samen met IVN twee ‘tiny forests’ aanleggen. Zo’n minibos kun je zien als een soort oerwoud met inheemse bomen en planten, maar dan niet groter dan een tennisbaan.

Bij trefpunt De Koekoek (vlak bij speeltuin Helmond-West) werd woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente en IVN. De eerste stap is dus gezet, maar de aanleg van de tiny forests kan nog niet beginnen.

Een tiny forest, wat is dat eigenlijk?

Een tiny forest is, zoals gezegd, niet groter dan een tennisbaan. “Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Buurtbewoners kunnen elkaar hier op een prettige en gezonde plek ontmoeten. Het minibos krijgt ook een zogeheten buitenlokaal, waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur”, zegt de gemeente.

Tekst loopt door onder de afbeelding

 

Boswachter zonder bos

Er wordt nu gezocht naar initiatiefnemers, zogenaamde ‘boswachters zonder bos’, om de bossen aan te leggen en te adopteren. “Dat kan iedereen zijn: een buurtbewoner, een school of een bedrijf. Elke initiatiefnemer heeft een team nodig van drie tot vijf personen”, meldt de gemeente. Waar de tiny forests komen, is nog niet duidelijk. Jezelf aanmelden kan tot 10 februari via de gemeente.

Lees ook:

theater-het-speelhuis-helmond

9 x deze hotspots mag je niet missen in Helmond

We hebben een hele hoop mooie natuur, toffe kroegen, gezellige evenementen en bijzondere gebouwen in...
burgemeester-elly-blanksma-helmond-warandepark

Leuk volgens burgemeester Blanksma: ‘Ik ben trots op het Warandepark’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste ...
rijpelaal-helmond

Even goed zoeken: 11 x verborgen terrassen in Helmond

Even snel een terrasje pakken, zodra de zon zich laat zien. Het klinkt als een perfect plan voor een...

adv.