Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee en ontvang gratis energieadvies én een energiebespaarbox voor je huis

Aangeboden door Gemeente Helmond 16 november 2020

Een lagere energierekening. Dat wil jij toch ook? Fijn voor je portemonnee én goed voor het milieu. Gemeente Helmond en Energiehuis Helmond lanceerden daarom in oktober ‘Haal meer energie uit je huis’. Met dit project kunnen 2.500 Helmonders met een eigen woning tot 31 maart 2021 gratis gebruik maken van besparings- en energieadvies. Doe je mee, dan ontvang je naast advies een gratis energiebespaarbox, met daarin onder andere ledlampen en tochtstrips om jouw huis energiezuiniger te maken. Marleen van indebuurt nam de proef op de som en liet zich adviseren.

Het doel van deze actie is om mensen met een eigen huis kleine, energiebesparende maatregelen te laten nemen in huis. Energie besparen hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn en al helemaal niet duur. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van radiatorfolie achter de verwarming, tochtstrips rond deuren en ramen, of het gebruik van energiezuinige ledlampen. De energiecoaches kunnen daarnaast adviseren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen, maar díe spullen zitten natuurlijk niet in de box. Wel bevat het pakket informatie met allerlei praktische tips over energiezuinig gedrag.

Tekst loopt door onder de foto

Energieadvies Helmond
Dit zit allemaal in de box. Foto: indebuurt

Heel handige tips

Marleen van Amstel, redacteur bij indebuurt, kreeg energiecoach Rene Blok over de vloer. Ze vertelt: “Wij wonen sinds maart in een koopwoning uit de jaren 70 in Helmond-Noord. Aangezien we hier nog maar een paar maanden wonen, hebben we nog geen jaargegevens van bijvoorbeeld de energiemaatschappij. Eigenlijk wisten we helemaal niets over de isolatie van het huis. Heel fijn dat Rene tips gaf dus. Nu weten we wat we kunnen doen om duurzamer te wonen. In ons geval: zoek uit hoe het zit qua isolatie. Als we weten wat nog niet goed is geïsoleerd, kunnen we gerichter aan de slag.”

Energieverbruik omlaag

“Verder gaf Rene handig advies over hoe je al snel je huis duurzamer kunt maken, zoals het aanbrengen van radiatorfolie. Ook fijn: de tips over cv-ketels, zonnepanelen, vloerverwarming en kozijnen. Met deze informatie kunnen wij beter inschatten wat werkt voor onze specifieke woning. Wij gaan nu in ieder geval eerst kijken naar de isolatie van ons huis, dat zal al veel schelen in het energieverbruik.”

Tekst loopt door onder de foto

Zandloper douche energiebespaarbox (1)
Marleen plaatst de zandloper in de douche. Foto: indebuurt

Zandloper in de douche

Marleen gaat verder: “Rene nam ook de energiebespaarbox voor ons mee. Handig, want met die simpele spullen kunnen we al een start maken om ons huis te verduurzamen. De radiatorfolie gaan we zeker gebruiken en de tochtstrips komen vast ook van pas. Verder zat er een zandloper voor de douche in de box. Dat hadden wij nooit bedacht: zo kun je precies bijhouden hoe lang je in de douche staat. Daar bespaar je ook mee.”

Online of bij je thuis

Wil jij ook graag weten hoe jij je huis duurzamer en energiezuiniger kunt maken? Meld je dan hier aan. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt met de energiecoach. Die afspraak kan plaatsvinden in de woning zelf of in het Energiehuis aan de Torenstraat. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de coronamaatregelen. Liever even niemand in huis? Een telefonisch of online (video consult) energieadvies kan ook. De actie loopt tot 31 maart 2021 en geldt alleen voor koopwoningen. De Rijksoverheid is momenteel bezig met een vervolg voor volgend jaar, die misschien ook voor huurwoningen zal gelden.

In onderstaande video zie je meer informatie over de Energiecoach:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Helmond. Meer over Gemeente Helmond ontdekken?

Gemeente Helmond

Vandaag gesloten

Frans Joseph van Thielpark 1, Helmond

adv.