Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over verloren en gevonden voorwerpen in Helmond

Door Marleen Smits 28 februari 2019

Oh jee, heb je je mobiel in het bushokje laten liggen, ben je je sleutels kwijt of ben je onderweg je handschoenen verloren? Zo ontzettend vervelend als je iets kwijt ben en je naarstig op zoek bent naar je persoonlijke bezittingen. Maar waar kun je terecht voor verloren en gevonden voorwerpen in Helmond?

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meld het online

Verloren of gevonden
Foto: verlorenofgevonden.nl

Ben je iets verloren zijn of heb je iets gevonden? Dan is er een centrale website waar je dit kunt melden. Op de website Verloren of Gevonden maak je een melding van je zoekgeraakte item in de gemeente waar dit is gebeurd. Of je kijkt bij ‘gevonden items‘ en wellicht is er een stadsgenoot die jouw sleutel, fiets of iets anders teruggevonden heeft. Bij het voorwerp staan de adresgegevens van de vindlocatie en je kunt aangeven dat jij de eigenaar bent van dat voorwerp. Door het online formulier in te vullen kun je aanspraak maken.

Je kunt ook al je belangrijke spullen labelen met een sticker van Itemlost. Als iemand deze sticker dan scant, kun je in contact komen met de eerlijke vinder.

Afgeven of terugvragen

Sleutelbos
Foto: Unsplash

Mocht je een bos sleutels hebben gevonden of een ander eigendom van een stadsgenoot? In plaats van thuis bewaren kun je het ook afgeven bij het kantoor van Toezicht en Handhaving (voorheen Stadswacht).


Meer over Toezicht en Handhaving Helmond ontdekken?

Toezicht en Handhaving Helmond gemeentediensten

Vandaag gesloten

Weg op den Heuvel 39, Helmond

Bekijk meer:gemeentediensten

Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt?

Verloren gevonden Zoetermeer
Foto: ANP

Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen zijn eigendom van de Nederlandse Staat. Daarom moet je het verlies of de diefstal ervan meteen melden bij de gemeente Helmond (bij de politie melden is niet nodig). Je maakt een afspraak bij het gemeentehuis en dan wordt geregistreerd dat je ‘m verloren bent of dat het document gestolen is. Vanaf dat moment is het document niet meer geldig, ook al mocht je ‘m terugvinden. Je krijgt een nieuw exemplaar en betaalt er ook gewoon voor.

In het openbaar vervoer

Gevonden verloren Zoetermeer
Foto: ANP

Iets laten liggen in de trein? Misschien heb je het geluk dat een medereiziger het vindt en inlevert op het station. Vul in ieder geval eerst een opsporingsformulier invullen. Binnen vijf dagen wordt het gratis voor je bewaard op het station en kun je het met je formulier en een identiteitsbewijs ophalen.

Als het langer dan vijf dagen is, dan wordt het voorwerp naar het centrale depot in Utrecht gebracht. Vanaf dan worden er wel kosten in rekening gebracht. Voor het bewaren en voor het opsturen naar je thuisadres. Je kunt het daar namelijk niet ophalen.

Gestolen?

Gevonden verloren Zoetermeer
Foto: ANP

Is jouw eigendom gestolen? Dan kun je het beste aangifte doen bij het politiebureau of online.

Lees ook:

Fiets in Brandevoort de Veste

Is je fiets gestolen of weggehaald? Dit moet je doen

Je parkeert je fiets ergens, zet 'm op slot (of niet) en laat hem achter. Even later kom je terug, o...
winkelstraat-veestraat-helmond

Hoe zit dat nou precies met fietsen in de binnenstad? Dit zijn de regels

Je kent het wel, je moet even snel naar een winkel om een kledingstuk terug te brengen of je wil gew...
Helmond in het donker

5 x prachtige foto’s van Helmond in het donker

Loop jij wel eens 's avonds door de stad? Helmond in het donker is bijna magisch. Gebouwen zijn mooi...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.