Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De gemeente komt met coronanoodfonds voor Helmondse clubs en verenigingen

Aangeboden door Gemeente Helmond 9 oktober 2020

Ben jij lid van een sportvereniging, ben je op wat voor manier dan ook nauw betrokken bij activiteiten binnen jouw wijkcentrum, of maak jij je hard voor het voortbestaan van de buurtspeeltuin? Veel clubs, verenigingen en instellingen hebben door de coronacrisis moeite om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Er is goed nieuws: de gemeente Helmond schiet te hulp.

Speciaal voor het Helmondse verenigingsleven dat momenteel veel minder inkomsten heeft, maar wel dezelfde vaste lasten, is er nu een noodfonds. Iedere club, vereniging of instelling die aan de juiste voorwaarden voldoet, kan vanuit dit fonds een bijdrage krijgen om te kunnen blijven bestaan. Deze lokale steun is een aanvulling op de verschillende landelijke steunmaatregelen, zoals NOW en TOGS. Op deze manier wil de gemeente de nadelige gevolgen van de coronacrisis voor het verenigingsleven beperken.

Tekst loopt door onder de foto

Tennis
Foto: Pressvisuals.com

Wie kan het aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor het noodfonds moet de vereniging gevestigd en actief zijn in de gemeente Helmond. Ook moet aantoonbaar zijn dat er dit jaar ten minste twintig procent minder inkomsten waren als gevolg van de coronacrisis, ten opzichte van vorig jaar. En ook moet de club of instelling kunnen aantonen dat zij zonder noodhulp dit jaar niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. De maatregelen zijn dus alleen bedoeld wanneer een vereniging in acute nood verkeert.

Hoe vraag je noodhulp aan?

Wil jij een beroep doen op het noodfonds? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Je aanvraag moet uiterlijk 31 oktober via [email protected] zijn ingestuurd. Na die datum bekijkt en beoordeelt de gemeente alle ingezonden aanvragen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Helmond. Meer over Gemeente Helmond ontdekken?

Gemeente Helmond gemeentediensten

Gesloten09:00 - 16:00

Frans Joseph van Thielpark 1, Helmond

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.