Zoveel woninginbraken, zedenmisdrijven en andere delicten werden gepleegd in Helmond in 2018

Door Marleen Smits 15 maart 2019

Helmond staat op plek 16 van de meest onveilige gemeentes van het land. Dat bleek uit de AD misdaadmeter. Toen werd al duidelijk dat er meer straatroven, diefstallen en overvallen werden gepleegd in onze stad in 2018. De gemeente kwam later met meer cijfers.

Er is op veel punten een flinke daling te zien in het aantal misdrijven. “We zijn content met de daling van de criminaliteit, specifiek zichtbaar in het afnemend aantal High Impact Crimes“, meldt de gemeente. “Tegelijkertijd beseffen we goed dat we de ogen niet kunnen en mogen sluiten voor bepaalde ontwikkelingen in onze stad.” De gemeente doelt daarmee onder andere op de schietpartij aan de Zeppelinstraat van een tijdje geleden: “Het is onacceptabel als het gevoel van veiligheid en vertrouwdheid in de eigen wijk door dergelijke incidenten wordt aangetast.”

Drugscriminaliteit- en overlast

Samen met de politie en het Openbaar Ministerie, zette de gemeente de afgelopen tijd sterk in op het terugdringen van drugsgerelateerde zaken. In de tweede helft van 2018 waren tientallen mensen bezig met acties gericht op dealers en gebruikers.

Stijgend aantal overvallen en straatroven

Er worden steeds meer overvallen en straatroven gepleegd in Helmond, laten de cijfers zien. De gemeente zegt hierover: “Dit soort ernstige delicten valt in een significant aantal gevallen toe te schrijven aan de verkoop, handel, productie of gebruik van drugs.”

Cijfers

Lees ook:

Helmond Lambertushof

Nieuwe Misdaadmeter bekend: hoe veilig denk je dat Helmond is?

Hoe (on)veilig is het eigenlijk in onze gemeente? Het AD heeft voor heel Nederland de balans opgemaa...
112-bellen-800x500

Goed om te weten: in welke gevallen mag je 112 bellen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
henny-gehem-wijkagent-helmond-west

Held Henny is wijkagent: ‘Ik maak zoveel mee, ik schrijf nog eens een boek’

Henny Gehem werkt al 41 jaar bij de politie. Hij hield zich bezig met drugs en deed recherchewerk en...

Meer over

112 Gemeente

adv.