Leuk volgens burgemeester Blanksma: ‘Ik ben trots op het Warandepark’

Door Marleen Smits 12 mei 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste plekken. We zijn nu ook benieuwd naar jouw beste Helmondse spots! Dit keer vertelt onze eigen burgemeester, Elly Blanksma, over haar favoriete plek.

“De stad heeft zoveel moois, het is moeilijk kiezen voor mij als geboren Helmonder. Ik vind veel plekken in Helmond uniek en tegelijkertijd authentiek. Wanneer ik toch een keuze zou maken, heb ik de voorkeur voor de combinatie van groen, water en dier. En kies ik voor een plek die veel historische waarde heeft voor onze stad.”

De Vraand

“Een plek waar ik in Helmond daarom graag kom, is het Warandepark. De Warande, of zoals we hier zeggen: ‘de Vraand’. In het ziekenhuis tegenover dit park ben ik zelfs geboren. De Warande, voorheen een gesloten jachtgebied dat in 1314 in bezit kwam van de Heren van Helmond, is nu een geliefd wandelparadijs. De huidige vorm van de Warande dateert van het jaar 1757 en inmiddels is de gemeente Helmond al 89 jaar eigenaar van dit prachtige gebied. Door de mooie eikenlanen, de vele dieren en de bostuin ben ik er regelmatig met mijn hond te vinden.”

“In het midden van het park ligt het grafeiland met de grafkelder waar leden van de familie Wesselman van Helmond en aanverwanten zijn begraven. Dit gemeentelijk monument maakt het gebied extra bijzonder.”

Perfecte ontmoetingsplek

“Het natuurgebied is er niet alleen voor de individuele wandelaar. Het Warandepark is ook een perfecte ontmoetingsplek: kunst, cultuur, muziek, sport en horeca brengt mensen in het park samen. Het park wordt daarmee optimaal benut en we zien ook dat de bezoekersaantallen ieder jaar groeien. Het is een schitterend park waar vele Helmonders met mij erg trots op kunnen zijn!”

burgemeester-elly-blanksma-helmond-warandepark-003
Burgemeester Elly Blanksma bij het grafeiland. Foto: Gemeente Helmond

Wij van indebuurt Helmond zijn altijd op zoek naar plekken die onze stad zo mooi maken. Is er een horecazaak waar je niet zonder kan? Vind jij dat Helmond niet compleet is zonder een bepaalde winkel of geniet je elke keer weer als je door een bepaalde wijk of straat loopt? Wij genieten graag met je mee! Tip ons hier jouw favorieten.

Lees ook:

Nick Bloks Helmond

Leuk volgens local Nick: ‘Vanaf hier is alles mooi’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de aller...
Marleen Smits - Geplaatst op 5 mei 2018
simon-van-amstel

Leuk volgens local Simon: ‘Goede manier om de stad te leren kennen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de aller...
Marleen Smits - Geplaatst op 21 april 2018