Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Helmondse terrassen gaan op 1 juni weer open

Door Rachèl Sloven 22 mei 2020

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 1 juni kunnen we eindelijk weer genieten van een hapje of een drankje op het terras van onze favoriete cafés en restaurants. Als er tenminste 1,5 meter afstand wordt gehouden én iedereen netjes aan een tafeltje zit. In totaal zijn er in heel Nederland zo’n 13.000 duizend terrassen waar gasten weer verwelkomd kunnen worden. Wij zochten uit hoeveel dat er in Helmond zijn.

In de provincies Noord-Holland (2.700 terrassen) en Zuid-Holland (2.300) en Noord-Brabant (2.000) is het aanbod van terrassen het grootst voor iedereen die een kop koffie of koud biertje wil drinken in de zon.

En in Helmond?

In Helmond zijn er 43 horecagelegenheden met een terras. 19 daarvan zijn bar/cafés en Helmond telt 24 restaurants waar je buiten kunt zitten. Of en hóe ze daadwerkelijk de terrassen opengooien, dat weten we natuurlijk nog niet.

Ook binnen

Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni ook weer openen voor binnen tafelen. Dit kan alleen op reservering en met een limiet van dertig personen, inclusief personeel.

Benieuwd hoeveel terrassen er in andere Nederlandse gemeenten zijn? Je ziet het hier:

Lees ook:

Cafetaria De Brug Melissa Heymans 002 (1)

Stem nu voor de verkiezing ‘beste cafetaria van Helmond’

Je kent het vast: na een lange werkdag heb je soms geen zin om thuis nog achter het fornuis te gaan ...
MoJo sushi Helmond

Sushirestaurant MoJo is – eindelijk – open op de nieuwe locatie

De Markt is een horecazaak rijker. Het duurde eventjes, maar sushirestaurant MoJo is dan nu tóch ope...

adv.