Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Red eten van de prullenbak terwijl je korting krijgt: in Helmond kan het

Door Marleen Smits 21 januari 2020

Sta jij wel eens stil wat winkels met eten en drinken doen als ze het niet meer verkopen? Van de boerengrond tot aan het schap in de zaak: op alle niveaus wordt eten weggegooid waar niets mee aan de hand was. Om niet de prullenbak maar de monden te voeden, werd in 2018 de app Too Good To Go opgezet. Dankzij dat technisch foefje kan ook jij in Helmond voedselverspilling tegengaan.

Om voedselverspilling tegen te gaan, werken verschillende zaken in Helmond mee met het platform dat laat zien dat eten om op te eten is en niet om weg te gooien. Door aan het einde van de dag flinke kortingen te geven op de producten die anders weggegooid worden, stimuleert het platform mensen om eten of drinken voor een prikkie op te kopen.

Laat je verrassen

Wanneer je de leftovers in de deelnemende zaken koopt, weet je van te voren niet wat je aanschaft. Omdat iedere dag een ander product overblijft, neem je telkens iets anders mee naar huis. Het is dan ook niet voor niets dat je de zak eten of drinken die je koopt onder de naam Magic Box doorgaat.

Zij doen mee

In Helmond zijn er verschillende zaken die meedoen met Too Good To Go. Wanneer je de app downloadt (voor iPhone en Android) zoek je in de lijst of op de kaart naar deelnemende bedrijven. Per dag verschilt het aanbod en veranderen de winkels die eten of drinken in de aanbieding hebben. In Helmond gaat het om:

 • Hema
 • Bakkerij ’t Bakkertje – Steenweg
 • Bakkerij ’t Bakkertje – Geysendorfferstraat
 • Bakkerij ’t Bakkertje – Hoofdstraat
 • Bakkerij ’t Bakkertje – De Plaetse
 • Bakkerij der Kinderen – Heistraat
 • Bakkerij der Kinderen – Nieuwveld
 • Bakkerij der Kinderen – Dorpsstraat
 • Echte bakker Vedder – Mierloseweg
 • Echte bakker Vedder – Brouwhorst
 • Hans Deelen groente & fruit
 • Sugar Sweet Shop

Heb jij een eigen winkel in Helmond en wil jij meehelpen om voedselverspilling tegen te gaan? Dan kan je je hier aanmelden om mee te doen aan deze goede zaak.

Kopen en ophalen

Wanneer je de anti-voedselverspillingsapp checkt kan het zijn dat een aanbieding is uitverkocht, omdat het verspilde eten gered is. Let er wel op dat je je aankoop vaak tussen specifieke tijden bij een winkel ophaalt. Bijvoorbeeld tussen of 16.00 en 17.00 uur of 17.00 en 18.00 uur. Je bestelling reken je in de app eenvoudig af met onder andere iDEAL of PayPal.

Lees ook:

Miruna's cakes

Laat maar horen: we zoeken leuke Helmondse zaken en ondernemers

We zetten Helmondse ondernemingen (en dus ook ondernemers) in het zonnetje in onze rubriek 'Ondernem...
kanaal-haven-1

Helmonds mysterie: dit gebeurt in onze stad als de dijken breken

Vroeger heb je, als het goed is, tijdens de geschiedenisles alles geleerd over de watersnoodramp in ...

Binnenkijken bij Nina en Marco in Dierdonk: ‘Aan de wand hangt een foto met pikante details’

Marco van Stiphout (35) verhuisde pasgeleden met zijn partner Nina Ogg (32), hun dochter Linde (2) e...

adv.