Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Helmond: zo ziet dat er straks uit

Door Marleen Smits 21 mei 2020

Binnenkort mag de Helmondse horeca weer open! Op 1 juni mogen we weer uit eten en naar het terras. Hoe ziet dat er dan uit? Wij leggen het je haarfijn uit.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

Terrassen aan de haven in Helmond
Foto: indebuurt

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Na maanden van onzekerheid

Rob Senders, eigenaar van Senders & Co en De Thuishaven, kijkt uit naar de heropening. “De kans bestaat dat we na maanden van onzekerheid en stilliggen met een pakket aan nieuwe voorwaarden, nieuwe terrasen en tafelindelingen vol aan de bak kunnen. We kunnen niet wachten! Totdat we weer helemaal normaal kunnen gaan draaien met voldoende gasten blijven we ook gewoon actief met afhaal en bezorging. Dit is een goede manier om contact te houden met onze gasten.”

Terras

cacaofabriek
Foto: indebuurt

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Helmonders een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Grotere terrassen

Verschillende horecazaken in Helmond breiden het terras uit. Horecaondernemer Geert Blenckers: “Het terras van De Bascule wordt vergroot naar ongeveer het hele Havenplein. Daarmee is het dan het grootste terras van Helmond.” Geert, die ook eigenaar is van onder andere Bobby’s Bar, Club Frendz en de Borrelbar, hoopt dat de terrassen op de Steenweg mogen worden uitgebreid: “Dat is nog onder voorbehoud van gesprekken met de gemeente. Ik zie dat positief tegemoet!”

Anderhalve meter in de horeca

roka-helmond
Restaurant Roka. Foto: indebuurt

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Afhaalpunten

Sommige horecazaken in Helmond gaan aan de slag met afhaalpunten. Bij de Cacaofabriek bijvoorbeeld: daar kun je zelf je drankjes ophalen bij een afhaalcounter op de grasheuvel. Gerechten worden wel als vanouds geserveerd.

Reserveren en controlegesprek

loro-blonyo-helmond
Foto: indebuurt

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Toilet

haven-helmond-fonteinen
Foto: indebuurt

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

De Thuishaven Helmond
Foto: indebuurt

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Lees ook:

Cafetaria De Brug Melissa Heymans 002 (1)

Stem nu voor de verkiezing ‘beste cafetaria van Helmond’

Je kent het vast: na een lange werkdag heb je soms geen zin om thuis nog achter het fornuis te gaan ...
MoJo sushi Helmond

Sushirestaurant MoJo is – eindelijk – open op de nieuwe locatie

De Markt is een horecazaak rijker. Het duurde eventjes, maar sushirestaurant MoJo is dan nu tóch ope...
Lekkerste pizza volgens Thuisbezorgd Helmond

Hier bestel je de lekkerste pizza volgens Thuisbezorgd

Pizza is delicious! Of eigenlijk moeten we delizioso zeggen, om in de Italiaanse sferen te komen. Ho...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.