Restaurant Loro Blonyo: ‘Mensen komen van heinde en verre bij ons eten’

Aangeboden door Loro Blonyo 4 januari 2019

Op de markt eet je sinds kort de állerlekkerste Indonesische gerechten van Helmond. Nou ja, van de hele wijde omtrek eigenlijk. Want mensen komen van heide en verre naar hier. “Ook uit Eindhoven en we hebben zelfs regelmatig gasten uit het noorden van het land”, aldus eigenaar Frans van Wessel.

Tri Susilah, al meer dan twintig jaar getrouwd met Frans, begon vorig jaar met het maken en verkopen van Indonesische afhaalmaaltijden vanuit huis. Frans: “Haar cateringbedrijf werd zo’n succes dat het uit de hand liep. Onze hele keuken stond vol met plastic bakjes. Tri stond iedere dag te koken, de koelkast was te klein en we hadden zóveel vuilniszakken dat ze niet meer in de kliko pasten.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Loro Blonyo
Foto: Loro Blonyo

Op zoek naar een pand

Eind vorig jaar besloten Tri en Frans dat ze op zoek moesten naar een pand. “Tri had met kerst voor 180 man staan koken”, zegt Frans. “Ons hele huis stond op z’n kop. Het was mooi geweest.” Ze vonden de huidige locatie op de markt. Frans: “Een superplek, midden in het centrum. We schreven een businessplan en een paar maanden later was het huurcontract al getekend! Mijn broer Andy die kok is, werd mijn partner in de zaak.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Loro Blonyo Eindhoven
Foto: Loro Blonyo

Alles vers, zonder smaakversterkers

Het zit bijna altijd vol bij Loro Blonyo en tijdig reserveren is aan te bevelen. Ook bij de afhaalbalie is het druk. Frans: “Dat mensen graag bij ons eten heeft een reden. Tri gebruikt geen smaakversterkers, of kant en klare kruidenmixen. Bovendien wordt álles vers gemaakt. Tri begint ’s ochtends al voor 10.00 uur. De Indonesische keuken heeft héél veel ingrediënten, veel kruiden en nóg meer verschillende manieren om gerechten bereiden. De voorbereiding kost daarom veel tijd. Daardoor is het wèl extra lekker.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Loro Blonyo Helmond
Loro Blonyo

 Meer dan klassieke nasi goreng en saté

Tri kookt authentiek Indonesisch, zoals ze van haar oma, haar moeder, en op de koksschool in Yogyakarta geleerd heeft. Een aantal gerechten is bij de meesten van ons wel bekend. Zo staan er uiteraard een paar klassieke nasi gorengs en satés op de kaart, maar ook gerechten die je minder vaak ziet buiten Indonesië. Frans: “Met name de Daging Smoor Bumbu Bronkos kun je in Nederland alleen bij ons krijgen. Ja, ik heb daar echt onderzoek naar gedaan. Je wilt natuurlijk wél iets unieks aan kunnen bieden.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Loro Blonyo. Meer over Loro Blonyo ontdekken?

Loro Blonyo restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 21:30

Markt 44, Helmond

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.