Deze Helmondse restaurants horen bij de beste van Nederland (volgens De Volkskrant)

Door Marleen Smits 12 februari 2019

Een beetje foodie weet het: de recensenten van De Volkskrant hebben absoluut pap gegeten van gastronomie en horeca. Recensent Mac van Dinther bezocht namens de krant 21 jaar lang héél veel restaurants in Nederland. Sinds 2017 heeft hij het recensiestokje overgedragen aan culinair journalist Hiske Verspille. Op basis van al deze recensies publiceerde De Volkskrant onlangs het artikel ‘De beste en leukste restaurants van Nederland volgens de Volkskrant‘. En jawel, er staan ook twee Helmondse horecazaken in deze lijst. Kijk maar!

<< < Pagina 1 / 2 >
⟵ swipe swipe ⟶

Nastrium

Restaurant Nastrium werd door Mac bekroond met een acht! Vooral de kwaliteit van het eten en de prijs-kwaliteitverhouding krijgen hoge cijfers op het rapport. Wat de recensent vindt van de gerechten? “Het is origineel, vrolijk stemmend eten waarin Aziatische invloeden door de moderne Franse keuken buitelen. Zoals in het voorgerecht dat rauwe tonijn combineert met kokos, crème en schuim van tom ka kai (Thaise kip-kokossoep) en een dressing van gember en jalapeño. Heftige smaken, maar subtiel toegepast, zodat zoet, zuur, romig en pittig elegant in balans blijven.” Klinkt goed!


Meer over Restaurant Nastrium ontdekken?

Restaurant Nastrium restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Mierloseweg 130, Helmond

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Rozario

Ook De Rozario hoort volgens De Volkskrant bij de beste restaurants van Nederland. Al voordat de zaak een Michelinster kreeg, was Mac hier op bezoek en hij vond De Rozario een acht waard. “Wij waren er zelf ook even stil van. Wat opvalt zijn de prettige details. De citrusvinaigrette die het rijstgerecht net licht genoeg houdt, het pittig wafeltje van brikdeeg met gebrande peper bij de lamsstoof, het is allemaal precies goed getroffen.” Mooie woorden!


Meer over Restaurant De Rozario ontdekken?

Restaurant De Rozario restaurants en horeca

Steenweg 8, Helmond

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer leesvoer:

Haven Helmond terras

Jouw favoriete Helmondse restaurant de leukste van het land? Stemmen maar!

Elk jaar vindt de verkiezing van het leukste restaurant van Nederland plaats. Er zijn zoveel leuke p...
Jermain de Rozario uitreiking Michelinster

[VIDEO] Zo reageerde Jermain de Rozario op het binnenhalen van de Michelinster

Wij kunnen ons voorstellen dat de afgelopen dagen een rollercoaster waren voor Jermain de Rozario. M...
<< < Pagina 1 / 2 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.