Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Bij La Bocca Grande is een pizza geen snack, maar culinair dineren’

Aangeboden door La Bocca Grande 13 mei 2019

Bij restaurant La Bocca Grande op de Kerkstraat waan  je je in Italië. Geen wonder: je eet er authentiek Italiaanse gerechten die worden bereid door échte Italiaanse koks. Chef-kok Martino is ook nog de beste pizzabakker van Nederland. Dat belooft wat!

In de mooie, open keuken van La Bocca Grande staat pontificaal een grote ronde steenoven “De enige in Helmond”, vertelt eigenaar Hugo Molleman trots. “We hebben gasten die anders nooit pizza eten, maar bij ons wel, omdat ze niet wisten dat ze ook zó kunnen smaken!” Eigenaresse Yolanda Klomp vult aan: “Bij ons is een pizza geen snack, maar culinair dineren. De Regina Margaritha met basilicum, buffelmozzarela en verse tomaat is de absolute favoriet.”

Tekst loopt door onder de foto 

La Bocca Grande
De Regina Margaritha Foto: Facebook La Bocca Grande

Afhalen bij de ‘buren’

Wil je afhalen bij La Bocca? Dan ga je naar Grand Café de Vijfhoeck dat eraan vast ligt. Beide zaken zijn met elkaar verbonden, maar hebben een eigen ingang. Yolanda: “Terwijl je op je pizza wacht kun je ondertussen aan de bar van het Grand Café een lekkere speciaalbier bestellen. Die hebben we daar meer dan tweehonderd. Je mag je pizza ook dáár opeten. We serveren in de Vijfhoeck de lekkerste hamburgers en spareribs van Helmond trouwens. Voor de volgende keer.”

Verse octopus

Chefkok Martino Cusamano werd in 2012 tweede op het WK pizzabakken in Napels. De nummers één woont niet in Nederland, dus wanneer je pizza wordt bereid door deze Siciliaan, dan weet je zeker dat het de lekkerste van Nederland is. Toch bakt deze chef niet alléén maar pizza’s. Yolanda: “Ál onze gerechten zijn Italiaans. We hebben veel visgerechten, waaronder superverse octopus en sinds kort serveren we Tomahawk-steak. Dat is het allerbeste stuk vlees van de koe.”

Tekst loopt door onder de foto

La Bocca Grande
Verse kreeft Foto: La Bocca Grande

Totaalbeleving

Wanneer je de Tomahawk steak bestelt, dan komt de kok deze aan je tafel portioneren. Hugo: “Wij vinden de totaalbeleving erg belangrijk. Het eten moet vers zijn en van hoge kwaliteit, maar de sfeer en alles wat erbij hoort is net zo belangrijk. Of je nu een pizza van een tientje komt eten, of een wat prijziger gerecht, iedereen moet zich thuisvoelen hier.”

Tekst loopt door onder de foto

La Bocca Grande
De Tomahawk Steak Foto: La Bocca Grande

Chef’s tables

Achterin liggen twee halfronde zitjes tegenover de keuken. Yolanda: “Dat zijn onze chef’s tables. Daar hoor je continu het Italiaans gebabbel van de koks, alsof je op vakantie bent. Heerlijk!” Naast dit gratis entertainment én de gerechten, is ook de manier van serveren Italiaans. Yolanda: “In Nederland eten we pasta als hoofdgerecht. In Italië is het een primi, een voorgerecht. Bij La Bocca Grande ook. Het hoofdgerecht bestaat uit vlees, vis, een bijgerecht en groenten. Of ja, pasta.. de klant is natuurlijk koning.”

Totaalconcept

Net zo goed dat je je La Bocca pizza kunt ophalen en kunt opeten bij de Vijfhoeck, kun je andersom ook een speciaalbiertje van de Vijfhoeck bestellen bij je diner in La Bocca. Hugo: “Halen we gewoon voor je. We hopen juist dat beide zaken een totaalconcept worden voor Helmond. Dat mensen bij La Bocca gaan eten en daarna wat gaan drinken bij de Vijfhoeck bijvoorbeeld.”

Tekst loopt door onder de foto

La Bocca Grande
Foto: La Bocca Grande

Grote-stad-gevoel

Naast La Bocca Grande en de Vijfhoeck, is ook Il Borgo van Yolanda en Hugo. Drie totaal verschillende zaken maar met allemaal één gemene deler: bij alledrie voelt het alsof je ergens in een hele grote stad zit. Yolanda: “Dat is precies de bedoeling, dus dan doen we echt iets goed.”


Meer over La Bocca Grande ontdekken?

La Bocca Grande restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 22:00

Kerkstraat 41, , Helmond

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.