Leuk volgens local Iris: ‘Deze plek is een stukje hemel voor mij!’

De beste tips komen van locals, want wie weet nou beter de leukste plekjes in Helmond te vinden dan de inwoners zelf? Dit keer deelt Iris van der Voort (34) haar favoriete hotspots. “Ik heb een speciale connectie met de Cacaofabriek. Dit was namelijk mijn eerste grote fotografie-opdracht voor de gemeente!”

Dit is Iris

Even voorstellen: dit is Iris uit Helmond. “Ik woon hier samen met mijn man, zoontje en onze vier katten. Mijn passies zijn kunst en cultuur, muziek, winkelen en lekker eten. De laatste jaren ben ik als student Toegepaste Psychologie bezig geweest met het geluksgevoel van andere Helmonders te onderzoeken. Nu mag ikzelf stilstaan bij de plekken waar ik geluk gevonden heb!”

doen in Helmond
Foto: Iris van der Voort

Benieuwd waar je Iris zoal tegenkomt? Lees dan snel verder!

Bibliotheek Helmond-Peel

“Een paar jaar geleden heb ik hier kort stagegelopen tijdens het eerste jaar van mijn opleiding. Ik deed een oriënterend onderzoek naar werkgeluk. Er ging een nieuwe wereld voor me open! Ik leerde steeds meer over hoe de bibliotheek sinds mijn kindertijd veranderd is en ik vond het geweldig om te zien hoe ze met de tijd meegaan. Kijk maar eens op de website, of nog beter: stap er eens binnen en kijk zelf eens rond! Er worden zoveel leuke, leerzame en goede dingen georganiseerd en er is veel aanbod voor jong en oud. Wanneer het lukt, ben ik met mijn zoontje bij de voorleesmiddagen. Daarnaast kom ik veel in het Lunch- en Leescafé: De Bieb.”

Bibliotheek Helmond

Watermolenwal 11, 5701 RV Helmond

Nu geopend

Meer informatie

Cacaofabriek

“Ik heb een speciale connectie met de Cacaofabriek. Dit was namelijk mijn eerste grote fotografie-opdracht voor de gemeente! Ik mocht als beginnend fotograaf de renovatie van het begin tot het eind fotograferen en ik heb mijn ogen uitgekeken. Inmiddels ben ik al jaren professioneel fotograaf en vind ik het heel tof om te zien hoeveel kunst en cultuur je in de Cacaofabriek terug kan vinden. Ik ben voornamelijk dol op de exposities en de concerten die er gehouden worden. Het leukste concert was die van de Memphis Maniacs in 2019. Daar was ik met mijn beste vriendin, Wendy. Ik hoop er Stahlzeit ooit nog eens te zien, een coverband van Rammstein. Zij weten er echt een feestje van te maken!”

Brasserie Cacaofabriek

Cacaokade 1, 5705 LA Helmond

Nu geopend

Meer informatie

’t Speelhuis

“Ik kan niet kiezen tussen het oude Speelhuis en het nieuwe Speelhuis. ‘t (oude) Speelhuis is de plek waar ik piano leerde spelen en vanaf jongs af aan jaarlijks keek naar de carnavalsklucht van toneelgroep St Genesius. Het is voor mijn ogen afgebrand in het jaar waarin ik zelf meespeelde in de klucht en ik was de allerlaatste fotograaf die er foto’s mocht maken. Een pijnlijke herinnering, maar anderzijds ook weer heel mooi en nostalgisch.”

“Ik heb heel erg moeten wennen aan ’t nieuwe Speelhuis, maar het is een best toffe locatie zo in een oude kerk! Mijn mooiste herinnering: samen met mijn beste vriendin op eerste rij zitten bij de show ‘Lieve Schatten’ van de Handsome Poets. Heel leuk om zo’n bekende band van dichtbij te mogen zien in Helmond!”

Het Speelhuis

Speelhuisplein 2, 5707 DZ Helmond

Nu geopend

Meer informatie

Nei Skoen

“Ik zet me graag in voor dingen waar ik 100 procent achter sta. Nei Skoen is zo’n locatie waarvan ik vind dat iedereen moet weten wat het is. Het is een stigmavrije ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is. Aan de kapstok hangen labeltjes en deze zijn symbolisch: schrijf er op waar je mee zit of wat je los wil laten. Je mag het achter je laten en ‘gewoon jezelf zijn’ daar.”

“Je kan er van alles doen: schilderen, pianospelen, bordspelletjes spelen, gewoon lekker kletsen en nog veel meer. De koffie is gratis en de mensen zijn er heel hartelijk. Oprichter Dirk en de coördinators Btissam en Anneke hebben me vorig jaar met open armen verwelkomd toen ik er stage wilde lopen. Nei Skoen biedt een handvat voor zelfhulp door middel van supportgroups, trainingen en meditatie. Ikzelf vind het persoonlijke contact fijn en het gevoel dat je krijgt wanneer je met anderen praat.”

Nei Skoen

Hoofdstraat 133, 5706 AL Helmond

Nu gesloten

Meer informatie

De Zoete Inval

“De Zoete Inval is een stukje hemel voor mij! Ik ben geen zoetekauw maar deze winkel haalt de liefhebber in mij naar boven. Ik heb nog nooit zoveel soorten snoep, snacks en chocolade bij elkaar gezien. Vooral de collectie van buitenlands snoep en frisdrank is voor mij de reden om hier naartoe te gaan. Ik ben dol op Amerikaans en Japans snoep en die hebben ze daar volop. En het mooie? Het zijn niet van die belachelijke prijzen zoals bij andere grote winkelnamen. Ik ga bij de Zoete Inval nooit weg met lege handen, dus bereid je maar voor als je er zelf binnen gaat! Als het niet voor jezelf is, vind je er vast wel een mooi en lekker cadeau voor een ander.”

De Zoete Inval

Wethouder Ebbenlaan 170, 5702 AG Helmond

Nu geopend

Meer informatie

Nu jij!

Wij van indebuurt Helmond zijn altijd op zoek naar plekken die onze stad zo mooi maken. Is er een horecazaak waar je niet zonder kan? Vind jij dat Helmond niet compleet is zonder een bepaalde winkel of geniet je elke keer weer als je door een bepaalde wijk of straat loopt? Wij genieten graag met je mee! Tip ons hier jouw favorieten of mail het naar [email protected].

Lees ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Juli 2022: dit is er deze maand te doen in Helmond”

Juli 2022: dit is er deze maand te doen in Helmond

Helmond centrum kade
Ga naar “Zomerkermis 2022 in Helmond: dit wil je erover weten”

Zomerkermis 2022 in Helmond: dit wil je erover weten

zomerkermis helmond
Ga naar “Ga je voor het eerst kamperen: dit moet je allemaal weten voordat je op reis gaat”

Ga je voor het eerst kamperen: dit moet je allemaal weten voordat je op reis gaat

Aangeboden door De Wit Schijndel

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99”

Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Linnen broek € 9,99”

Linnen broek € 9,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging van € 3,18 voor € 1,59”

Alle A-merk mondverzorging van € 3,18 voor € 1,59

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Adviseur recruitment Onderwijs”

Adviseur recruitment Onderwijs

 • Driessen Groep
 • Fulltime/Parttime
Driessen Groep
Ga naar “Personeelsplanner”

Personeelsplanner

 • Werk en Vakmanschap
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Boekhouder”

Boekhouder

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Verkooptalent in de wereld van Bord- en Kaartspellen!”

Verkooptalent in de wereld van Bord- en Kaartspellen!

 • Asmodee The Netherlands BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker / vakantiebaan”

Administratief medewerker / vakantiebaan

 • Randstad
 • Fulltime