Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker kneuterig: 5 x oubollige vriendenuitjes in Helmond

Door Marleen Smits 29 november 2019

Van puzzelen tot haken en van spelletjes spelen tot sjoelen: anno 2019 hoef je je niet meer te schamen voor deze ietwat oubollige hobby’s. Daarom maakten we een lijstje met heerlijke, knullige activiteiten in Helmond.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Jeu de boules

Foto: ANP

Wist je dat we in Helmond een echte petanquevereniging hebben? Het is de provençaalse variant van jeu de boules en de club in onze stad beschikt over een heus ‘Boulodrome’ bij De Braak waar spelers een balletje kunnen gooien. Je kunt zelf banen huren. Buiten óf binnen, want ze hebben maar liefst 16 binnenbanen. Handig!

Koersbal

Foto (ter illustratie): ANP

We blijven in de balsporten: bij wijkhuis De Lier kun je aan de slag met koersbal. Je rolt ballen over een groen tapijt richting een kleiner balletje. Het lijkt erg op jeu de boules, maar er is een groot verschil. De ballen zijn aan één kant zwaarder, waardoor richten moeilijker is. Momenteel ligt het koersbal even stil bij het wijkhuis, maar je mag ze bellen om de activiteit weer op te starten.

Breien

Foto: ANP

Ja, ook breien is weer helemaal hot. Hoe leuk is het om een muts te breien voor je pasgeboren neefje of een sjaal voor jezelf? Bij Het Breipunt kun je een cursus ‘Breien voor beginners‘ doen met in totaal vijf vrienden of vriendinnen.

Biljarten, pool of snooker

Snookertown Helmond 006
Foto: indebuurt

Biljart is nog zo’n balsport waarvan je misschien denkt: ‘Is dat wel leuk?’ Wij zouden zeggen: geef het gewoon eens een kans! Bij Snookertown huur je één van de vier biljarttafels. Je kunt ook kiezen voor snookeren of poolen.

Sjoelen

Sjoelen
Foto: ANP

Zin in een ouderwets potje sjoelen? Trommel je vrienden op en ga naar wijkcentrum De Boerderij in Helmond-Noord. Daar kun je iedere dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur sjoelen.

Lees ook:

Annika en Anouk

Twinning is winning: 6 x leuke tweelingen uit Helmond

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word...
Centraal station 11

Pas op! Deze boetes kun je op het station in Helmond krijgen (en zoveel kost het)

Geen OV-chipkaart bij je? Dan loop je het risico een boete van €95,- mee naar huis te krijgen. Maar ...
Huizenmarkt Boscotondo

Woning kopen met gemiddeld inkomen? Dat is (bijna) niet te doen in Helmond

Dat het moeilijk is om tegenwoordig een huis te kopen, wist je vast al. Maar hoe lastig dan precies?...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.