Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier zie je in één oogopslag het programma van 5 theaters: ‘Zo kom je nog eens ergens’

Aangeboden door parktheater Eindhoven 1 september 2020

Met de boodschap ‘We zijn weer open’ zijn dé vijf theaters in onze regio vanaf zaterdag 29 augustus als één man naar buiten getreden met de website ontdektheaters.nl. Vanaf nu zie je in één oogopslag het programma van Het Speelhuis, de Kattendans in Bergeijk, Parktheater Eindhoven, de Schalm in Veldhoven en de Hofnar in Valkenswaard. Superhandig!

Wanneer je naar een cabaret-, toneel-, dans-, of muziekvoorstelling wilde, ging je naar de site van het theater waar je heen wilde en zocht de betreffende artiest. Dat kan nog steeds, maar vanaf nu is er ontdektheaters.nl. Hier zie je het programma van vijf theaters in de regio: “Zo valt er in één klap veel meer te kiezen”, zegt Milly van Maanen, medewerker marketing en communicatie van het Parktheater.

Tekst loopt door onder de foto

Het Speelhuis
De nieuwe zaalopstelling in Het Speelhuis Foto: Maarten Coolen

Veilige plek

“We willen iedereen overtuigen dat naar het theater gaan echt weer kan”, zegt Merel Sengers, medewerker communicatie van de Kattendans. In Bergeijk zijn we sinds juni bezig met Huiskamertheater en hebben we de hele zomer doorgedraaid. We merken dat mensen zin hebben om er weer op uit te gaan. Alleen zijn sommigen nog wat huiverig. Het is aan ons om ze op een veilige manier weer te kunnen laten genieten van theater.”

Iets unieks

“Wij hebben dat in de Kattendans gedaan door onze zaal knusser en sfeervoller te maken”, gaat ze verder. “We deden een oproep op social media en radio 3FM voor oude bankstellen, stoelen en andere meubels en hebben daarmee onze theaterzaal omgetoverd tot huiskamertheater. Eerst voor dertig personen en nu kunnen er honderd mensen van een voorstelling genieten. Heel dichtbij de artiest én in een intieme sfeer. De hele situatie heeft dus eigenlijk iets unieks opgeleverd.”

Tekst loopt door onder de foto

Theater de Schalm
Smaak en Vermaak in Theater de Schalm Foto: Theater de Schalm

Krachten bundelen

“We zijn nooit concurrenten geweest, maar omdat we in de communicatie naar buiten vooral op onszelf waren gefocust, leek dat misschien wel zo”, gaat Milly verder. “Het stond al op de planning om krachten te bundelen, onder andere met als doel om meer divers publiek naar de vijf locaties te trekken. We hebben het proces alleen wat versneld. We hebben namelijk allemaal hetzelfde doel: mensen een onvergetelijke avond bezorgen. We hebben er alles aan gedaan om dat op een veilige én leuke manier voor elkaar te krijgen. Ieder op zijn eigen manier, want elke zaal is anders. Daar zijn we trots op. Dus wat is er leuker om de Brabantse theaterliefhebber uit te nodigen om op ál die plekken een voorstelling te komen bijwonen?”

Tekst loopt door onder de foto

Parktheater Eindhoven
Parktheater Foto: Frank van Eersel

Smaak en Vermaak

“In het Parktheater staat nu een tribune met ruim honderd zitplaatsen op de vloer en net als op andere plekken worden er ook voorstellingen aangeboden als streaming voor diegenen die liever de deur nog niet uitgaan.” Ook in de Schalm gaan ze creatief om met de maatregelen. Onder de noemer ‘Smaak en Vermaak’ kon je daar tot eind augustus voorstellingen bijwonen in combinatie met een 3-gangenmenu, die tussen de voorstelling door werd geserveerd. “Dat was ideaal toen er nog maar honderd mensen in de zaal mochten”, legt communicatie en marketingmedewerker Mark van der Linden uit. “Mensen vonden dat te te gek. Misschien dat we het in de toekomst vaker gaan doen, maar nu hebben we een gezellige tribune geplaatst, zodat we wat meer zitplaatsen hebben.”

Tekst loopt door onder de foto

De kattendans
Foto: De Kattendans

“Normaal begint een theaterseizoen in september en loopt door tot juni het jaar erop’, zegt Mark. “Omdat we dicht zijn geweest staat alles een beetje op zijn kop nu. “Een aantal zalen waren al gedeeltelijk open in de zomer, maar we beginnen nu echt met het programma tot en met december. In de loop van de winter gaan we dan het programma van januari tot en met juni 2021 bekendmaken, de tweede helft van het seizoen. Ach, we kunnen weer. Dat is het belangrijkste.”

Alles bij elkaar

“De site is gemakkelijk in gebruik”, legt Merel uit. “Alles staat bij elkaar in één overzicht. Je kunt filteren op naam, genre locatie en datum, of je kiest ervoor dat je alle locaties en data te zien krijgt. We hopen dat mensen op deze manier meer kijken naar het programma-aanbod en de data die schikt. De locatie doet er dan niet zoveel meer toe. Het is allemaal redelijk in de buurt natuurlijk. Zo kom je nog eens ergens.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door parktheater Eindhoven. Meer over parktheater Eindhoven ontdekken?

parktheater Eindhoven

Gesloten09:30 - 20:30

Parktheater Eindhoven Theaterpad 1 , Eindhoven

adv.