Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Urban Matterz 2019 komt eraan en dit is het programma

Door Paulien Noordzij 9 september 2019

Vet! Het jaarlijkse en legendarische Urban & Hiphop festival komt dichterbij: op zaterdag 21 en zondag 22 september kan je het hele wereldje met een box begroeten in Helmond! Tijd voor wat voorpret: we nemen het programma vast met je door. Aaight?

Het Urban Matterz festival is vierdelig. Het eerste is al aan de gang: de Expositie ‘Melting pot’ waar we dit artikel over schreven. Deel twee is het Old school hiphop concert op zaterdag en de zondag erna is het festival. Urban Minorz (een hiphopconcert voor de jeugd) komt er nog achteraan op 29 september. Voor nu kijken we naar het weekend van 21 en 22 september.

De tekst loopt door onder de foto

Urban Matterz
Foto: Kia Vereijken

Het Urban Matterz Old school hiphop concert

Het Old School Hiphopconcert staat gepland op zaterdagavond, locatie Cacaofabriek. Er zijn weer grote namen uit de hiphopgeschiedenis te vinden in de line-up. Onder andere: Just Ice & Kurtis Mantronik (bekend van de klassieke LP ‘Back To the old school’), 24K (legendarische rapgroep uit Eindhoven), Whodini (muziek is bekend uit de film ‘Beat Street’) en ook niet de minste: Daddy Freddy (snelste rapper ter wereld, bekend van samples voor KRS-ONE en The Prodigy). Het begint om 18.00 uur en je moet wel een ticket hebben.

De tekst loopt door onder de foto

Urban Matterz
Foto: Dave van Hout

Urban Matterz festival

De zondag daarna zal je je kater weer moeten trotseren voor het festival. Maar dat is het waard, want dit is wat je allemaal kunt verwachten: urban sports workshops, een dance area, een breakdance battle, het NK Beatbox, de Graffiti Area en een markt met urban artikelen zoals platen, cd’s kunst en meer. Vervelen is voor de Urban kids geen optie, want ze kunnen eens testen of ze onder andere Breakdance- BMX- of Freeruntalent hebben! Je kunt je hier inschrijven voor alle workshops tijdens Urban Matterz festival.

De tekst loopt door onder de foto

Urban Matterz 2019
De nieuwe locatie voor Urban Matterz 2019 Foto: indebuurt

Under the bridge

Let op: Urban Matterz is dit keer niet in de Cacaofabriek. Vorig jaar viel een groot gedeelte van de activiteiten in het water door de pittige regenval die dag. Dat kan dit keer niet gebeuren. De nieuwe locatie is onder de Traversebrug, tegenover het Kasteel. Júist, kan je meteen de nieuwe Van Gogh mural checken. De locatie is goed bereikbaar, omgeven met parkeermogelijkheden en ook niet onbelangrijk: lekker urban.

Lees ook:

Melting Pot

Hiphop, streetart en fotografieliefhebbers: deze urban expositie wil je zien

Hou jij van street art, hip hop en fotografie? Ga naar expositie Melting Pot in de Cacaofabriek! Je ...
Mural Bibliotheek Helmond

Cool! We krijgen streetart in Helmond

Binnen nu en drie weken staat er een dikke piece op de Bieb! Of een mural zoals dat officieel heet, ...
locatie Van Gogh Mural

Helmond krijgt een Van Gogh muurschildering en wij weten waar

Vanaf dinsdag wordt Helmond weer een stukje mooier! Een derde muurschildering zal de stad binnenkort...


Meer over Brasserie Cacaofabriek ontdekken?

Brasserie Cacaofabriek

eetcafés

Gesloten10:00 - 22:00

Cacaokade 1, Helmond

Bekijk meer:eetcafés

Meer over

Doen

adv.