FAQ: alles wat je moet weten over de NightRun

Door Marleen Smits 16 mei 2018

Heb jij je hardloopschoenen al afgestoft? En liggen je zweetbandjes al klaar? Mooi! Denk je nu ‘waar heb je ’t over?’, laten we het even uitleggen: zaterdag 19 mei staat de NightRun op het programma. Een hardloopevenement door het centrum van Helmond. En er doen honderden sportievelingen mee.

Mocht je nog niet helemaal goed voorbereid zijn: geen zorgen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt als je meedoet óf als je gewoon gezellig gaat aanmoedigen.

NightRun, wat is dat nou eigenlijk?

Tijdens het event lopen hardlopers één, twee of drie rondjes van vijf kilometer. Het startschot wordt om 21.00 uur gegeven op het Havenplein. Loop je drie rondjes? Dan is de kans groot dat je in het donker finisht.

Wat is de route?

De start is op het Havenplein. De route loopt vervolgens over de Steenweg, Kasteel-Traverse, Molenstraat, Pastoor van Leeuwenstraat, Heistraat en via de Markt, Veestraat en de kasteeltuin naar de finish weer op het Havenplein. Een kaartje van de route zie je hier.

Zijn er wegen afgesloten?

Het autoverkeer in het centrum zal grotendeels afgesloten zijn tijdens de NightRun. Om precies te zijn, gaat het om deze wegen: Kanaaldijk N.W., Havenweg, Kasteellaan, Kasteelplein, Steenweg, Wilhelminalaan, Kasteel-Traverse, Noord Koninginnewal, Kluisstraat, Zuidende, Binderseind, Beelstraat, Molenstraat, Pastoor van Leeuwenstraat, Tolpost, Heistraat en Marktstraat.

Is er langs de route ook iets te doen?

Jazeker, tegelijk met de NightRun is namelijk ook het festival Helmond Live. Op vijf plekken in de stad staan podia waar bands spelen. Het thema van deze Helmond Live-editie is Funk en Soul.

Kan ik me ergens omkleden?

Bij restaurant ’t Pakhuis is een kleedlokaal ingericht.

Kan iedereen meedoen?

Ja, je hoeft niet supersportief te zijn. Je kan ook prima meelopen als je niet getraind hebt, het gaat er juist om dat het gezellig is.

Mogen kinderen ook meedoen?

Kinderen vanaf 13 jaar kunnen de NightRun lopen. Voor jongere sportievelingen is er de LightRun. Die begint om 20.10 uur en deze route is één kilometer lang. Check deze website voor meer info over de LightRun.

Ik wil meedoen, hoe schrijf ik me in?

Dat kan online tot en met donderdag 17 mei 19.00 uur. Het inschrijfgeld is een tientje. Ben je te laat met aanmelden en wil je toch meedoen? Ga dan op zaterdag 19 mei vanaf 18.00 uur naar het Golden Tulip hotel. Daar kan je je nog inschrijven tot 19.30 uur en dat kost je dan €13,-.

Lees ook:

hardlopen

De fijnste hardlooproutes in Helmond

Ben je fervent hardloper en zoek je een nieuwe, interessante route? Of ben je juist een groe...
Marleen Smits - Geplaatst op 18 april 2018
yoga-pixabay

7 x yoga voor minder dan een tientje

Hoe staat het ervoor met je killer bikini body? Het duurt nog even voordat het zome...
Marleen Smits - Geplaatst op 25 april 2018
jiu-jitsu-helmond

Stoer! Deze 5 vechtsporten kun je doen in onze gemeente

Ben jij een echte badass? En zit je erover te denken welke sport je wil doen? Wie al aan vec...
Marleen Smits - Geplaatst op 2 mei 2018