Attention! Het is volgende week kermis in Helmond en dit moet je weten

Door Marleen Smits 27 juni 2018

Yes, de allergrootste kermis van Helmond komt er weer aan. Van donderdag 5 tot en met woensdag 11 juli kun je zwieren, zwaaien, feesten, drinken en winnen in het centrum. De zomerkermis is dan aan.

Primeur

Er staan meer dan zestig attracties opgesteld. Je kan je misselijk laten draaien in de BoosterMaxx, gillen in de achtbaan Super Mouse of van links naar rechts worden geslingerd in de Future Dance. En dat is nog niet alles, want voor deze kermis hebben we een heuse primeur. Voor het allereerst komt de Goldmine Tower naar Helmond. Het is een toren van maar liefst negentig meter hoog, waarin je vanaf boven wordt ‘losgelaten’. Zo ziet dat eruit:

Waar?

Allemaal leuk en aardig, maar waar moet je naartoe voor de leukste kermis?! Dit jaar staan de attracties weer verspreid door het centrum. Om precies te zijn op de Markt, Ameidewal, Watermolenwal, het Piet Blomplein en het Havenpark. Vanwege de op- en afbouw zijn deze delen van de stad afgesloten tussen maandag 2 juli (18.00 uur) en donderdag 12 juli (18.00 uur).

Dat is handig! Een compleet overzicht van alle attracties van Zomerkermis Helmond 2018 :-)Plan nu alvast je route in!

Posted by Kermis Helmond on Wednesday, 4 July 2018

Entertainment

Behalve de kermis zelf is er ook live muziek onder de noemer ‘kermisconcerten‘. Op zaterdag 7 juli zijn er tussen 13.00 en 2.00 uur optredens van René Schuurmans, de band Van Eigen Bodem en zangers Stanley Hazes en Julian Stuiver. Een dag later, op zondag 8 juli, is het ‘Heel Helmond Zingt Hazes’ tussen 13.30 en 23.00 uur. De shows zijn helemaal gratis.

Op het Piet Blomplein is het Muziekfestijn. Ook hier geniet je van gratis concerten.

Parkeren

Je hebt besloten dat je een dagje wil genieten op de kermis. Goed idee natuurlijk, maar waar parkeer je dan je auto? De gemeente geeft een paar tips. Parkeergarage De Elzas is gewoon open. Doorneind en City zijn zelfs extra lang open. Parkeren op het terrein op de hoek van de Torenstraat en de Noordende kan dit keer niet, omdat hier de kermisuitbaters tijdelijk wonen.

Weekmarkten

De markten op de woensdagen verhuizen van de Markt naar de Noord Koninginnewal. De grote zaterdagmarkt op 7 juli is tijdens de kermis op de Zuid- en Noord Koninginnewal en een deel van de Ameidewal en Marktstraat. De bloemenmarkt gaat dan naar de Kerkstraat.

Lees ook:

gratis-of-goedkoop-parkeren-in-helmond

Gratis of goedkoop parkeren in Helmond? Hier kan het

Met de auto naar het centrum van Helmond; dat kan nog best lastig zijn. Er is een beperkt aantal par...
Van Dik Hout

Dit is het complete programma voor de Kasteeltuinconcerten 2018!

We moeten nog even geduld hebben, maar over een dikke maand beginnen de Kasteeltuinconcerten weer! E...
3e-haagstraat-helmond

5 x genieten van het Helmonds dialect met de familie Klokgieters

Ken jij ze nog? De familie Klokgieters? Nee, we hebben het niet over een échte familie. Deze Klokgie...

adv.