Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit willen wij ook: 7 x deze supervette evenementen zagen we in andere steden

Door Marleen Smits 9 juli 2019

Goed, in Helmond kunnen we ons prima vermaken met leuke feestjes. De Kasteeltuinconcerten, Bluesroute, het Drakenbootfestival: er is het hele jaar door wel iets leuks te doen. Maar af en toe worden we stiekem een béétje jaloers als we héle vette evenementen voorbij zien komen bij onze collega’s in andere indebuurt-steden. Dat willen wij ook! 

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

GLOW in Eindhoven

Lichtkunstfestival GLOW eindhoven
Foto: ANP

Wat ziet dat er toch altijd supergelikt uit, daar bij onze buren. Tijdens GLOW zijn veel gebouwen verlicht, maar wij kunnen dat toch ook gewoon! We hebben zát mooie panden in ons eigen Helmond. Het kasteel, het Huis met de Luts. En bedenk eens wat voor toffe dingen met licht je kan doen op de kubuswoningen?!

Chillen in je opblaasboot tijdens Breda Drijft!

breda-drijft-foto-21
Foto: Indebuurt Breda

DIT IS VET! Het idee in een notendop: de hele gracht vol opblaasbootjes, overal muziekpodia en drijvende barretjes waar je aan kunt meren voor een lekkere dorstlesser. Klinkt als een goed feestje, toch? In Breda wordt het al een aantal jaar zeer succesvol georganiseerd. Maar hé: wij hebben hier ook genoeg water!

Hot Tub Festival in Zwolle

hot-tub-festival-zwolle1
Foto: Hot Tub Festival // Indebuurt Zwolle

Van dobberen in je zwembroek, naar hartje winter: in Zwolle vond afgelopen winter een Santa Run plaats in combinatie met het Hot Tub Festival. En ja: dat is precies wat je denk dat het is. Heel. veel. Hot Tubs. En dat midden in een kerstdorpje, ingericht met houten huisjes, glühwein, snert en worst. Ah toe, mag dat ook hier?

Kaasfestival in Gouda

kaasfeesten-gouda
Foto: Indebuurt Gouda

Zei daar iemand kaas?! Gouda en kaas zijn onafscheidelijke vrienden van elkaar, en daarom wordt daar aan het einde van het ‘kaasmarktseizoen’ een groot feest gehouden. Werkelijk alles staat dan in het teken van kaas: je kunt een extra uitgebreid assortiment speciale kazen kopen, er is een workshop Goudse kazen beschilderen, je kunt meedoen aan een kaasquiz en basisschoolklassen strijden om de titel KAASKLAS van Nederland. Als klap op de vuurpijl wordt de avond afgesloten met het feest SensationKaas.

Nu willen wij natuurlijk niet beweren dat wij nét zo’n band hebben met kaas als Gouda. Toch zouden wij het best zien zitten, zo’n kazig feestje!

Teckeldag in Zoetermeer

teckel-ballenbak-1024x768
Foto: Indebuurt Zoetermeer

Ode aan de worsthond! Ieder jaar in mei komt heel teckel-minnend Nederland, én liefhebbers uit België, Duitsland en Engeland naar Zoetermeer om daar de teckel te vieren. Zo’n vijfhonderd teckels, hun baasjes en andere fans genieten van een teckel-wandeling, de stormbaan, het teckel-diner en teckel-ijs (ja, je leest het goed: gemaakt van appelmoes en honing en een hondensnack als ijswafel). Vijfhonderd viervoetertjes bij elkaar, dat moet wel een snoezig gezicht zijn.

Wij zien zo’n dag vol harigheid hier in Helmond ook wel zitten. Misschien dan geen teckeldag, maar een labradordag? Beagledag? Corgidag? We moeten natuurlijk wel een béétje origineel blijven.

Pizza- en Proseccorun in Leiden

hardlopen
Bron: Unsplash

Het leven draait om balans. Dus, als je je longen uit je lijf hebt gerend, mag je jezelf best trakteren op iets lekkers! In Leiden denken ze daar ook zo over en organiseerden ze de Pizza- en Proscessorun. Eerst ren je zes kilometer langs de prachtige singels van Leiden, bij de finish krijg je (je raadt het al) pizza en prosecco. Goede deal, denken wij zo. 

Roze Maandag in Tilburg

Foto: indebuurt Tilburg

Glitters, ballonnen, regenboogvlaggen, drag queens: op Roze Maandag is niets te gek. In Helmond zijn we al behoorlijk goed bezig met homoverkeerslichten en een regenboogpad, maar een Roze Maandag zou natuurlijk al helemaal tof zijn. Laat maar komen!

Lees ook:

foodstock-040

Deze festivals kunnen we in Helmond verwachten in de zomer

Dat je niet altijd de hort op hoeft om een leuk festival mee te pikken, bewijzen deze Helmondse fees...
Warandepark Helmond (1)

Bereid je voor: dit is de weersvoorspelling voor de zomer van 2019

We hadden vorig jaar een tropische zomer, voor sommige mensen was het zelfs té warm en ook was het e...
Te land, ter zee en in de lucht Helmond 2005

[VIDEO] Vet! Te land, ter zee en in de lucht was ooit in Helmond en zo zag dat eruit

Waren jullie er ook bij toen 'Hoog en Droog' in Helmond werd opgenomen? Het populaire TROS-televisie...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.