Dit is er te doen tijdens carnaval Helmond 2019

Door Marleen Smits 1 maart 2019

Ben jij al klaar voor carnaval 2019? Ga jij carnaval vieren in Keiebijtersstad of Kattegat? 😉 Wij hebben alle toffe evenementen, leuke feestjes en activiteiten die je niet mag missen op een rijtje gezet. Alaaf!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vrijdag 1 maart

Carnaval Helmond 2019
Foto: ANP

Foute Avond XXL

De beste, raarste en foutste platen komen voorbij tijdens de Foute Avond XXL in het Muziekcafé. En dat gaat niet alleen om carnavalsmuziek. Nee, wat dacht je van Barbie Girl van Aqua of de hits van de Spice Girls? De deuren gaan open om 15.00 uur en entree is gratis.

Onderwijs Carnavalsbal

Het Onderwijs Carnavalsbal is begonnen als een opening van de carnaval door en voor docenten uit Helmond. Wanneer de carnavalsvakantie begint, is het tijd voor de docenten om het vijfdaagse feest goed in te luiden. Tegenwoordig is het evenement in de Cacaofabriek voor iedereen gratis toegankelijk.

Frendz in de steigers

Frendz staat met carnaval in de steigers. Dat betekent dat de tent ‘afgebroken’ kan worden! Ga los op house en urbanbeats tijdens Carnaval, want in de horecazaak draait de dj géén carnavalsmuziek. Het thema van deze avond: fuck de polonaise. Het feest begint om 22.00 uur.

40 up party

Speciaal voor de veertigplussers in Helmond is er in de Bascule een 40 up party. Het thema tijdens carnaval is Bascule Bierstube. Vergeet dus zeker niet om je lederhosen of dirndl aan te trekken! Het evenement start om 16.00 uur.

Après-ski party

Wil je naar nóg een feestje gaan in je Oostenrijkse pekske? Bij C.V. ’t Barrierke kun je ook terecht, want op vrijdag is er vanaf 20.30 uur een Après-ski party. Entree is gratis.

After School Marathon

Hoppakee, recht uit school meteen naar een tof carnavalsfeestje. Bij Plaza feest je vanaf 16.00 uur tijdens de After School Marathon. Ieder uur lopen er nieuwe acties die je niet wilt missen.

Vijf Uurkes Vurraf

Genieten van live optredens? Ga dan naar Vijf Uurkes Vurraf van de Houtse Kluppels. Er zijn optredens van onder andere de Alpenzusjes, PartyFriex en Double DJ’s. Entree kost €5,- en dat is inclusief twee consumptiebonnen.

Biercantus

C.V. de Brauwhazen trappen deze carnaval af met een biercantus bij gemeenschapshuis De Loop. Tijdens de Brauwse biercantus zitten alle deelnemers aan lange biertafels, deze staan opgesteld voor het podium waar de dj zijn liedjes draait. De cantus begint om 20.00 uur.

Check ook:

Carnavalsoptochten regio Helmond

Alle carnavalsoptochten in de regio Helmond in één overzicht

Carnaval: nog even en we gaan weer hossen! Één van de hoogtepunten van het volksfeest is natuurlijk ...

Zaterdag 2 maart

Foto: ANP

Bojjum Legge

Twee teams gaan tijdens Bojjum Legge de strijd aan in verschillende hilarische spellen die zorgen voor puur vermaak. Bij zijn? Dan moet je om 12.00 uur bij café Franske zijn. Het is gratis voor leden van de Biereliers en niet-leden betalen €20,-.

Carnavaldiscobal

Tijdens het Carnavaldiscobal in het Muziekcafé worden alle soorten muziek met natuurlijk een hoog feestpercentage gedraaid. Geen strak thema dus, maar alles is deze avond mogelijk. Rock, disco, classics, voor iedereen zit er wel iets tussen. Het feest begint om 15.00 uur.

Lydia’s Karaoke Party

Of je nu de sterren van de hemel zingt, of zo vals als een kraai, dat maakt niet uit. Jij bent de ster van Lydia’s Karaoke Party! Dus kom al dan niet verkleed als je grote muzikale held en zing bij Lokaal42 uit volle borst de grootste hits.

Lalbal

De Houtse Kluppels organiseren zaterdag het Lalbal. De band Lijn 7 zorgt voor de muziek in de Geseldonk. Entree is gratis en het feest start om 20.30 uur.

Zondag 3 maart

Carnavalsoptocht Helmond 2018 005
Foto: Yasmine Youssef

Carnavalsoptocht Helmond Centrum

Het thema is dit jaar ‘Boitegewóón..!!’. De stoet begint om 13.30 uur en gaat door het hele centrum. Check hier de hele route. Wil je bij de prijsuitreiking zijn? Zorg dan dat je om 17.15 uur bij hotel West-Ende bent.

Groots Carnavals Feest

Natuurlijk is het behalve de optocht ook binnen feest! Bij het Groots Carnavals Feest in Lokaal42 bijvoorbeeld. “We hebben Gollie’ die z’n verzameling met hits en classics al klaar heeft staan.” Klinkt goed! Het café is vanaf 14.00 uur open.

Jetzt gehts Los bal

De Houtse Kluppels kunnen er wat van. Op zondag carnavallen ze lekker door tijdens het Jetzt gehts Los bal in de Geseldonk. Er komen vooral Duitsche schlagers voorbij en dan mag een optreden van Immer Hansi natuurlijk niet ontbreken. Het bal begint om 20.30 uur.

Maandag 4 maart

Carnaval
Foto: ANP

Monday Night Party

Wil je een avond stappen voor een all-in prijs? Dat kan, want C.V. ’t Barrierke organiseert de Monday Night Party. Je betaalt €22,- en kunt dan de hele avond onbeperkt drinken. Chill!

Prijsbloaze

Tijdens het Prijsbloaze van de Keiebijters draait alles om muziek. Diverse kapellen vullen iedere hoek van het Helmondse centrum met hun enthousiaste klanken. Ze zullen hun uiterste best doen om het publiek te laten dansen, zingen en springen.

Kiezelkeikesmiddag

Voor alle kinderen van de leden van de Club van 1000 van de Keiebijters, is er op carnavalsmaandag een geweldig feest in de Hoftempel West-Ende: de Kiezelkeikesmiddag. Onder aanvoering van Prins Briekske hebben de kinderen in de ‘Da Vinci’ zaal hun eigen feestje.

Dinsdag 5 maart

Carnaval Helmond 2019
Foto: indebuurt

Butskes kroegenreundje

Op carnavalsdinsdag gaan we dweilen door de stad tijdens Butskes Kroegenreundje. In iedere kroeg krijg je één gratis pilsje, fris of wijntje en overal ligt een andere opdracht voor je klaar. Bij het vervullen van deze opdracht, ontvang je een stempel. Een ticket kost €18,-.

Meer carnaval Helmond 2019?

Heb je nog meer carnavalsevenementen gespot die nog niet op deze pagina staan? Stuur ons dan snel een mail via [email protected], dan houden we met z’n allen deze pagina zoveel mogelijk up-to-date!

Lees ook:

Verkleden carnaval

Helmonds mysterie: waarom verkleden we ons tijdens carnaval?

Lachen, drinken, hossen, feesten, gek doen, het hoort allemaal bij carnaval. En natuurlijk: verklede...
Butske bol

Bossche bol? Wij hebben de Butske bol in Helmond!

Hét carnavalsicoon van Helmond, Butske, heeft zijn eigen lekkernij. Waar ze in Den Bosch smullen van...
De Knallers Helmond

11 x de leukste Helmondse carnavalsliedjes

De carnavalsstemming kan er niet vroeg genoeg inzitten! Deze carnavalsliedjes komen uit Helmond. Weg...
Keiebijters carnaval Helmond

Helmonds mysterie: hier komt de naam Keiebijters vandaan

De naam Keiebijters ken je ongetwijfeld. Zo heet misschien wel de bekendste carnavalsvereniging van ...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.