Alles wat je wil weten over de Helmondse Lichtjes Parade

Door Marleen Smits 13 maart 2019

Binnenkort kunnen we weer genieten van een mooie optocht door onze stad. De Lichtjes Parade rijdt op zaterdag 6 april door Mierlo-Hout. Wil je er naartoe? Wij zetten alle info voor je op een rij.

De Lichtjes Parade

Eerst even een korte uitleg, want wat is de Lichtjes Parade precies? Tijdens het evenement bewonder je mooie praalwagens en gezellige loopgroepen. En omdat het ’s avonds is, zijn deze wagens en deelnemers prachtig verlicht met lampjes en lichtsnoeren. Een groot deel van de wagens kon je al checken tijdens de carnavalsoptocht. En oh ja: entree kost €2,50.

Datum

Noteer in je agenda: Lichtjes Parade op 6 april. De stoet gaat rijden om 20.30 uur. De zon is dan al weg, dus is de verlichting extra goed te zien.

Route

De parade start bij de Houtse Parallelweg en rijdt vervolgens door de Hoofdstraat. Bij de kruising tussen de Hoofdstraat en de Windmolenstraat stopt de optocht.

Inschrijven

Heb je zelf ook een praalwagen in de schuur staan of wil je meedoen als loopgroep? Dat kan. Inschrijven kan via de website van de Lichtjes Parade.

Check ook:

Carnaval Helmond 2019 foto's

Nog even nagenieten: de leukste foto’s van carnaval 2019 in Helmond

Carnaval 2019 is voorbij gevlógen. Wat was het gezellig in Helmond! We genoten van de muziek, van el...
Gespot carnavalsoptocht Helmond 2019 004

VIDEO: Carnavalsoptocht 2019 in Helmond centrum

Alaaf! Fijn fisje, nie? De carnavalsoptocht 2019 in Helmond was echt goud. Kijk je mee naar al die g...

Meer over

Doen Getipt

adv.