Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verkleden = verplicht! Alles wat je wil weten over het Foutdoor festival bij Berkendonk

Door Paulien Noordzij 2 september 2019

Lekker gek dansjes doen met een überfoute outfit aan in je eigen hometown? Het kan: Foutdoor festival komt eraan! Op zaterdag 7 september is het grootste verkleedfestival van Nederland gewoon in Helmond op het strand van Berkendonk. Wij zetten alle informatie op een rijtje.

Het concept

Het idee van Foutdoor festival is simpel: dit moet HET verkleedfeest van Nederland worden. Je bent welkom in een roze leren pak, een klassiek panterprintje, een pluche bikini of… vul maar in. Want dat is de enige afspraak op het feest: je komt verkleed! Verder wordt er gesproken over spelletjes, zoals moederkoekhappen en bitchfights in de modder, lezen wij op de website van Foutdoor festival.

De tekst loopt door onder de foto

Het terrein

De locatie van Foutdoor festival is Strand Berkendonk, dat wist je al. Ideaal toch? Als je oververhit raakt, dans je lekker verder in het water! Hoe het terrein wordt ingedeeld? We weten in ieder geval dat er drie podia zijn: De Kermis, Oh Oh, Beach en De Ballenbak.

De Foutdoor festival line-up

De organisatie van Foutdoor heeft grote namen binnen het ‘foute’ genre gestrikt: Snollebollekes, Matsoe Matsoe, Mental Theo en Q-Music met het befaamde foute uur. En ken je deze al: Puinhoop Kollektiv, Dansado en de Feestneger en Smerrig Diskjochies? Het klinkt al fout voordat het optreden begint!

De tekst loopt door onder de foto

Snollebollekes
Snollebollekes. Foto: ANP

Hoe, wat, waar?

Lig jij liever onder de bar dan dat je eraan staat en ga je door tot je niet meer kunt lopen? Dan ga jij 7 september van 13.00 tot 00.00 uur helemaal los is je aso-outfit. Tickets zijn helaas allemaal uitverkocht. Check de Facebookpagina van Foutdoor festival, want daar bieden mensen af en toe nog kaarten aan als ze zelf niet kunnen gaan. De timetable wordt enkele dagen voor het festival bekendgemaakt. Minimumleeftijd: 18 jaar.

Check ook: 

Website Veur Lent pont op Spiegelwaal Lars van den brink

Tip: heel Helmond kan naar dit gratis festival

Dans op het strand, ontsnap uit een ME-bus, leer speechen als Obama, schud je heupen los op de muzie...
foodstock-040

Deze festivals kunnen we in Helmond verwachten in de zomer

Dat je niet altijd de hort op hoeft om een leuk festival mee te pikken, bewijzen deze Helmondse fees...

Filmpje! 5 x tips voor als je naar Berkendonk gaat

Het is deze week met dertig graden behoorlijk warm in Helmond. De kans is groot dat het uitloopt op ...

Meer over

Doen

adv.