Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkat Nala zoekt een nieuw thuis: ‘Er zit nog genoeg speelsheid in haar’

Door Marleen Smits 9 juli 2020

Wie o wie gunt Nala een nieuw thuis? Deze kat wacht sinds april bij Dierenasiel Helmond op een baasje. Bij een vorig woonadres liep ze een trauma op, waardoor ze wat agressief werd. In het asiel ontwikkelt Nala zich goed.

Op het oude adres kwam ze eens in aanraking met een ‘vreemde’ kat die zomaar kwam binnenlopen, waardoor ze overstuur raakte. Na een verhuizing naar een huis met een tuin ging het steeds slechter. “Na haar verhuizing werd ze geconfronteerd met andere katten die ze vanuit de huiskamer kon zien of die door de tuin liepen. Dat riep herinneringen op aan het voorval in het appartement, en Nala reageerde steeds agressiever”, schrijft het asiel.

Positieve ontwikkeling

Inmiddels gaat het wat beter met Nala. “Ze ontwikkelt zich in het asiel goed. Ze was aanvankelijk heel blazerig en afwerend, maar sinds ze in de reguliere kattenverblijven is gearriveerd is de knop duidelijk omgegaan. Sinds er een gevoelige kies is getrokken lijkt ze zelfs ook opgeleefd. Er gaat een hele nieuwe wereld voor haar open, ze ontmoet veel verschillende mensen, ze ontspant zich en ze geeft uit zichzelf kopjes. Er zit nog genoeg speelsheid in de dame!”

Poes met een rugzakje

Medewerkers van het dierenasiel hopen dat het nieuwe baasje van Nala ervaring heeft met katten. “We zien haar het liefst terugkeren naar een appartement zodat ze minder meekrijgt van wat er allemaal op straat en in de tuin gebeurt.”

Adopteren

Wil je graag meer weten over Nala of misschien zelfs kennismaken met haar? Neem dan contact op met Dierenasiel Helmond via 0492-513971 om de mogelijkheden te bespreken.

Lees ook:

binnenkijken-marleen-001

Gezocht: de oudste kat van Helmond

Heel veel Helmonders hebben een kat als huisdier. Normaal gesproken heb je daar heel wat jaren een h...
Poekie (2000704) 3

Poes Poekie zoekt een nieuw baasje: ‘De vorige eigenares kon niet meer voor haar zorgen’

Baasjes die afscheid moeten nemen van hun huisdier: het is altijd treurig. Voor de 5-jarige Poekie w...
Warandepark barbecue

Handig: deze app waarschuwt voor teken in Helmond en omgeving

Niet alleen wij, ook teken zijn dol op het mooie weer. In juni en juli slaan de beestjes het vaakst ...

Meer over Dierenasiel & Dierenambulance ontdekken?

Dierenasiel & Dierenambulance dierenartsen

Gesloten12:00 - 16:00

Grasbeemd 17, Helmond

Bekijk meer:dierenartsen

Meer over

Dieren

adv.