Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wendi en Magda van Mawema: ‘Wij hebben de allermooiste cadeautjes van Helmond’

Aangeboden door Mawema 7 mei 2019

Ze waren collega’s tijdens hun tienerjaren maar verloren elkaar uit het oog. Totdat ze elkaar in de supermarkt weer tegen het lijf liepen. Sinds vier jaar ondernemen Magda Klomp en Wendi Toonen samen. In februari openden ze woon- en cadeauwinkel Mawema aan de Kerkstraat. Magda: “We waren elkaars eerste collega’s en ik hoop dat we dat nu blijven tot ons pensioen.”

Mawema staat voor: Magda, Wendi met anderen. Deze naam bedachten ze jaren geleden toen ze gingen ondernemen in een shop-in-shop in Someren. Naast hen hadden er meer ondernemers een kast in het pand van waaruit ze hun producten verkochten. Mawema is een supergezellige winkel vol hebbedingetjes.

Tekst loopt door onder de foto

Mawema
Foto: indebuurt

Impulsief

“Het is allemaal heel impulsief gegaan”, legt Wendi uit. “Op vrijdag zegden we alles op en de dinsdag daarna waren we op zoek naar een pand. Ik verkocht anderhalve dag per week cadeauartikelen, sieraden en woonaccessoires en wilde méér. We konden alleen niet groeien omdat we binnen onze kast moesten blijven. Ik had zoveel kennis van producten, maar kon er verder niks mee.” Magda: “En ik was mijn werk beu, dus het idee voor een eigen winkel was logisch.”

Het cadeautje zelf moet al een feestje zijn

Overal waar je kijkt staan kleurrijke hebbedingetjes. Om cadeau te geven, of voor jezelf. Ze verkopen bier van brouwerij ‘Eeuwig Zonde’ uit Someren, kaarsen van ‘Wendolientje’ en ook voor de soepen, verse theeën en chocolades van het bedrijf ‘Bijzondere Smaken’ is een kast ingericht. Magda: “We verkopen cadeautjes voor een paar euro, maar ook duurdere spullen. We hebben voor iedere portemonnee iets.” Wendi: “En wat je ook bij ons koopt, we pakken het altijd op een bijzondere manier voor je in. In mooi bruin papier, gestempeld, met een plankje eronder, of met een cellofaantje. Het cadeautje zelf moet al een feestje zijn.”

Tekst loopt door onder de foto

Mawema Helmond
Foto: indebuurt

Onderscheidend

Wanneer je iets wilt kopen, dan krijg je écht aandacht en advies. “Wij willen het persoonlijk houden en daar hoort vertrouwen bij en een goede service. Daar willen wij onszelf echt in onderscheiden en daar worden wij zelf ook heel gelukkig van. We willen dat mensen tevreden zijn én dat blijven.”

Lekker snuffelen

Wendi en Magda willen dat mensen zich op hun gemak voelen in hun winkel. “Hier kunnen mensen komen snuffelen en als ze niks kopen, maar alleen willen kijken, dan zijn ze net zo welkom.” Het duo staat altijd zelf in de winkel, of een van de twee. Magda: “Je kunt bij ons dus altijd een vriendelijk ‘hallo’ verwachten en niemand van ons staat op een telefoon te kijken. Stel je voor zeg!”

Tekst loopt door onder de foto

Mawema
Moederdagcadeautjes Foto: indebuurt

Moederdag

Het is bijna Moederdag. Daar weten ze bij Mawema wel raad mee. Wendi: “We hebben een hele tafel ingericht met kleine moederdagcadeautjes. Wij hebben de allermooiste cadeautjes van Helmond, dus daar zit voor die liefste en leukste moeder ter wereld vast en zeker wat tussen!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mawema. Meer over Mawema ontdekken?

Mawema woonwinkels

Gesloten09:30 - 18:00

Kerkstraat 36, Helmond

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Mawema Helmond

[VIDEO] Zo ziet de nieuwe woonwinkel Mawema eruit

Helmond is een winkel rijker: Mawema. De zaak aan de Kerkstraat ging dinsdag 12 februari open. Wij n...

adv.