Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Na een lange zoektocht vond Blanche haar roeping: ‘Ik help hooggevoelige vrouwen’

Door Paulien Noordzij 23 augustus 2019

Blanche Jansen (46) is hooggevoelig (bovengemiddeld gevoelig voor prikkels en signalen van buitenaf) en heeft een moeilijke jeugd achter de rug. Hierdoor was het een hele zoektocht naar zichzelf als mens en als ondernemer. Maar dan heb je ook wat: Blanche ontdekte haar missie. Schoonheidsspecialist bleek wat kort door de bocht. Blanche: “Met energetische schoonheidsbehandelingen help ik hooggevoelige vrouwen om zichzelf te helen.”

Als kind was Blanche al graag met crèmepjes bezig. Ze kreeg een boek van haar moeder over gezichtsverzorging en deed alles uit het boek precies na. Verder was haar jeugd best heftig. Toen ze acht was moest ze grotendeels al voor zichzelf zorgen. Haar moeder vertrok naar Frankrijk en haar vader moest gewoon werken. Als je oudere zus dan het huis uit gaat en je oudere broer in een psychose verkeert, blijft er niet veel over. In haar puberteit kwam ze bij verschillende pleeggezinnen terecht en op haar 17e woonde ze al op kamers. Dat heeft de toon gezet voor haar verdere leven. “Ik was gewend om alles zelf te doen doen, geen hulp te vragen en gewoon door te gaan.”

Hoe het zaadje voor ondernemerschap geplant werd

Ze had haar leven mooi op orde toen ze werkte als communicatietrainer bij een grote uitzendorganisatie. Maar een reorganisatie zorgde dat haar pad een andere richting nam. Blanche ging ervoor: ze volgde de opleiding tot schoonheidsspecialiste en later deed ze ook de opleiding Natuurgeneeskunde. Bij de schoonheidssalon waar ze werkte bleek ze meer een leider dan een werknemer.

De tekst loopt door onder de foto

Schoonheidsspecialist Blanche
Foto: indebuurt

Als je lichaam niet meewerkt

Kinderen krijgen lukte in de eerste instantie niet. Een tegenslag waardoor ze meer op zoek ging naar zichzelf met een spirituele opleiding en volgde verschillende therapieën. “Het werd me steeds duidelijker dat ik hooggevoelig ben en meer kan en wil dan alleen schoonheidsspecialist zijn die zich op uiterlijk richt.” Gelukkig kwamen de (drie) kinderen uiteindelijk toch. Toen het gezin ging verhuizen kwam er letterlijk en figuurlijk meer ruimte voor haar eigen praktijk. Blanche: “Ik was klaar om te knallen, maar toen ging het mis.” Tijdens de verhuizing kwam er een laadklep op haar voet. Maar behalve die klap bleek er meer aan de… eh, voet in dit geval. De diagnose reuma werd gesteld.

De maskers zijn af

Blanche schoot vol in de weerstand. Het keerde zich zelfs tegen artsen en medicijnen.”Ik wilde het zelf kunnen. Maar ik moest leren te vertrouwen op anderen en hulp te aanvaarden.” Het kostte een burn out maar ze krabbelde uiteindelijk weer op. Blanche ontwikkelde zich nog verder op persoonlijk vlak: “Ik durfde vroeger niet eens te zeggen dat ik hooggevoelig ben, bang voor alle vooroordelen van anderen. Maar alle maskers zijn nu af.” Hierdoor kan ze vrouwen die ook hooggevoelig zijn helpen zichzelf te helen. Hoe? Met energetische schoonheidsbehandelingen. Dat is een reguliere schoonheidsbehandeling met tegelijkertijd een soort reading. “Als ik met een klant bezig ben maak ik automatisch een connectie op dieper niveau. Ik help met inzichten en het opheffen van blokkades.” Behalve een mooie huid ervaren klanten een diepe ontspanning en meer inzicht in hun situatie. “De reading en healing was heerlijk ontspannend en gaf me het gevoel dat het weer ‘stroomt.’ aldus een van haar klanten. Mooi werk Blanche!


Meer over Bij Blanche ontdekken?

Bij Blanche

Op aanvraag

Keddenshoeve 4, Helmond

Lees ook:

de-groene-panter-helmond-015

Sanne van De Groene Panter: ‘Het pand wordt gesloopt, maar de winkel blijft!’

Sanne Schiks (30) timmert alweer een paar jaar aan de vintageweg in haar winkel De Groene Panter. De...
hanneke-van-oorschot-atteljeminee

Hanneke van Atteljeminee is overdonderd door succes van ‘piemels pimpen’

Wat doe je tijdens het vrijgezellenfeest van een aanstaande bruid? Iets met piemels natuurlijk! Hann...
Karine Hammecher Beauty Centre Perfect (1)

Karine runt de beste schoonheidssalon van Helmond: ‘Dat had ik niet verwacht’

Karine Hammecher is de trotse eigenaresse van Beauty Centre Perfect. Volgens onze lezers is dit de b...

adv.