Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rick en Dennis van IJsrollekes: “Dit soort ijsjes zijn ontzettend populair’

Door Marleen Smits 2 augustus 2019

Ooit gehoord van opgerold ijs? Rick (24) en Dennis (25) beheersen de kunst van het oprollen en startten in mei van dit jaar hun eigen bedrijf IJsrollekes. “Het is ontzettend populair. Zelfs zó erg dat het een beetje uit de hand loopt.”

Rick: “Ik had die ijsrolletjes ooit gezien tijdens het backpacken en wist meteen dat ik het naar Nederland wilde halen. Het liefst begon ik vorig jaar al een eigen bedrijf, maar toen had ik nog niemand gevonden om het mee te doen. In je eentje lukt het echt niet, je moet minimaal met z’n tweeën zijn om zo’n bedrijf te beginnen.” Dennis was enthousiast over het idee: “Ik ken Rick van voetbal vroeger, toen waren we ‘rivalen’, en nu zijn we ook collega’s bij een bouwmarkt. Dus ik hoorde van zijn plan en ik was meteen enthousiast. De keuze om mee te doen was snel gemaakt.”

Vloeibaar ijs

Het ijs ziet er behoorlijk Insta-waardig uit, maar hoe maak je zoiets? “Het is een soort vloeibaar ijs dat je op een ijskoude plaat giet”, legt Dennis uit. “Verder moet je wat bewegingen met je handen maken om een rolletje van het ijs van te maken. Ja, daar hebben we veel op geoefend. Er zijn geen cursussen voor, maar je moet alles zelf leren. We hebben daarvoor heel wat uurtjes in de schuur doorgebracht.”

Tekst loopt door onder de foto

Toekomstdromen

Het bedrijf loopt nu al als een tierelier. Rick: “We zijn geschrokken van het aantal boekingen voor evenementen, het loopt een beetje uit de hand. We hebben zo ongeveer ieder weekend wel iets op de planning. Mensen kennen het nog niet en vinden het daarom heel interessant, zeker omdat je ter plekke ziet hoe wij de ijsrolletjes maken. Het gaat boven verwachting goed. Hopelijk kunnen we volgend jaar medewerkers aannemen en mijn droom is om binnen vijf jaar mijn vaste baan op te zeggen.” Dennis: “Ik hoop dat IJsrollekes over een tijdje een ingeburgerd begrip is.”

Tekst loopt door onder de foto

Eigen bedrijf én een fulltime baan

De mannen werken allebei fulltime en hiernaast runnen ze dus hun eigen bedrijf. “IJsrollekes voelt niet als werken: het is vrije tijd”, zegt Rick. “Ik kan ook de hele avond op de bank liggen, maar ik kan net zo goed ijs maken en experimenteren met smaakjes. Het is gewoon heel leuk om te doen, zeker omdat ik het met een vriend doe.”

Heb jij een bedrijf waar je trots op bent? Of ken je een Helmondse ondernemer met een bijzonder verhaal? Stuur even een mailtje naar [email protected] en wie weet komen we langs.

Lees ook:

Leuk volgens local Laura

Ice ice baby! Bij deze ijssalons in Helmond haal je het lekkerste schepijs

Met lekker weer wil je natuurlijk niets liever dan heel snel naar buiten gaan om een lekker ijsje te...
Joyce de Wit

Leuk volgens local Joyce: ‘Ik ben gek op deze ijskoffie’

Wie in Helmond woont en leeft, ken vaak de leukste plekken van de stad. Onze gastredacteur Joyce ver...
custom-car-meeting-helmond-2018-013

Slaat de verveling toe? 5 x leuke tips om te doen tijdens de zomervakantie in Helmond

De regio Zuid is al over de helft van de zomervakantie: het vliegt voorbij. Of toch niet? Ben jij al...

adv.