Hier koop je volgens jullie de lekkerste oliebollen van Helmond
Jullie reageerden massaal op onze vraag: 'Waar halen jullie de lekkerste oliebollen van Helmond?' Waarvoor duizendmaal dank! De stemmen zijn...
Miruna Gouverneur (37) runt al tien jaar haar taartenzaak Miruna’s Cakes. En hoewel ze de mooiste creaties maakt, staat smaak nog altijd op nummer één.
Het is een drukke tijd voor Miruna, met de feestdagen in het vooruitzicht en de drukte rondom Sinterklaas. “Daarnaast zijn er ook nog een hoop mensen die in de winter trouwen. Dat komt er ook nog allemaal aan.”
Het bakkersleven zat er al vroeg in bij Miruna: “Ik kom uit een echte bakkersfamilie, dus patisserie speelde al vroeg een rol in mijn leven. Zelf vond ik het altijd wel leuk om taarten te maken, maar het begon pas écht toen ik een cursus deed met een vriendin. Voor mijn dochters verjaardag maakte ik een taart in de stijl van Hello Kitty. Toen was ik echt verkocht. Ik voelde heel sterk dat ik me meer moest verdiepen in dit vak. Uiteindelijk liep dat een beetje uit de hand.”
Tekst loopt door onder de foto
Na verloop van tijd verzamelde ze steeds meer materiaal om taarten te bakken. “De keuken werd te klein. Dus toen we gingen verhuizen, hebben we bewust gekeken naar een woning met veel werkruimte zodat ik naar hartenlust kon bakken. Ik pakte het werk fulltime op, maar langzaamaan verdween de passie voor taarten. Gelukkig kan ik het inmiddels al een tijdje combineren met een parttime functie ergens anders. Daardoor heb ik een stabiele basis en hoef ik me niet meer volledig te focussen op de taarten.”
Miruna maakt de mooiste taarten. Van verjaardagstaarten tot bruidstaarten en van dripcakes tot unicorntaarten. “Ik krijg weleens verzoeken waar ik écht research voor moet doen. Dat komt vooral omdat in onze regio zoveel expats wonen. De kinderen uit die gezinnen kijken heel andere tv-programma’s. Dat soort tekenfiguren kennen wij hier helemaal niet. Dus ja, dat is dan een kwestie van goed inlezen in zo’n karakter.”
Tekst loopt door onder de foto
Er zijn een hele hoop thuisbakkers die op professioneel niveau taarten maken. Toch probeert Miruna zich te onderscheiden. “Veel collegabakkers komen en gaan. Ik denk dat dit komt omdat ze het werk onderschatten. Je moet veel tijd in zo’n taart steken en dan moet je ook een realistische prijs durven te vragen. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Gelukkig weet ik inmiddels precies wat mijn taarten waard zijn.”
Lees ook:
Aangeboden door Huidtherapie Helmond
In onze gids
Populaire rubrieken