Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Miruna maakt de mooiste taarten: ‘Mijn hobby liep uit de hand’

Door Marleen Smits 22 november 2019

Miruna Gouverneur (37) runt al tien jaar haar taartenzaak Miruna’s Cakes. En hoewel ze de mooiste creaties maakt, staat smaak nog altijd op nummer één.

Het is een drukke tijd voor Miruna, met de feestdagen in het vooruitzicht en de drukte rondom Sinterklaas. “Daarnaast zijn er ook nog een hoop mensen die in de winter trouwen. Dat komt er ook nog allemaal aan.”

Bakkersfamilie

Het bakkersleven zat er al vroeg in bij Miruna: “Ik kom uit een echte bakkersfamilie, dus patisserie speelde al vroeg een rol in mijn leven. Zelf vond ik het altijd wel leuk om taarten te maken, maar het begon pas écht toen ik een cursus deed met een vriendin. Voor mijn dochters verjaardag maakte ik een taart in de stijl van Hello Kitty. Toen was ik echt verkocht. Ik voelde heel sterk dat ik me meer moest verdiepen in dit vak. Uiteindelijk liep dat een beetje uit de hand.”

Tekst loopt door onder de foto

Verhuisd voor een grotere keuken

Na verloop van tijd verzamelde ze steeds meer materiaal om taarten te bakken. “De keuken werd te klein. Dus toen we gingen verhuizen, hebben we bewust gekeken naar een woning met veel werkruimte zodat ik naar hartenlust kon bakken. Ik pakte het werk fulltime op, maar langzaamaan verdween de passie voor taarten. Gelukkig kan ik het inmiddels al een tijdje combineren met een parttime functie ergens anders. Daardoor heb ik een stabiele basis en hoef ik me niet meer volledig te focussen op de taarten.”

Research

Miruna maakt de mooiste taarten. Van verjaardagstaarten tot bruidstaarten en van dripcakes tot unicorntaarten. “Ik krijg weleens verzoeken waar ik écht research voor moet doen. Dat komt vooral omdat in onze regio zoveel expats wonen. De kinderen uit die gezinnen kijken heel andere tv-programma’s. Dat soort tekenfiguren kennen wij hier helemaal niet. Dus ja, dat is dan een kwestie van goed inlezen in zo’n karakter.”

Tekst loopt door onder de foto

Concurrentie

Er zijn een hele hoop thuisbakkers die op professioneel niveau taarten maken. Toch probeert Miruna zich te onderscheiden. “Veel collegabakkers komen en gaan. Ik denk dat dit komt omdat ze het werk onderschatten. Je moet veel tijd in zo’n taart steken en dan moet je ook een realistische prijs durven te vragen. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Gelukkig weet ik inmiddels precies wat mijn taarten waard zijn.”

Lees ook:

Hier koop je volgens jullie de lekkerste oliebollen van Helmond

Jullie reageerden massaal op onze vraag: 'Waar halen jullie de lekkerste oliebollen van Helmond?' Wa...
brandevoort-de-veste-centrum-15

Mag dat: een bankje voor je huis zetten in Helmond?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
Albert Heijn Brouwhuis Helmond

Albert Heijn in Brouwhuis gaat tijdelijk dicht

Binnenkort gaat het filiaal van Albert Heijn in Brouwhuis een tijdje dicht. De supermarkt in winkelc...

Meer over Miruna’s Cakes ontdekken?

Miruna’s Cakes bakkers

Gesloten08:00 - 20:00

Peelhof 101, Helmond

Bekijk meer:bakkers

adv.