Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjon maakte een grote carrièreswitch: ‘Ik heb er nooit spijt van gehad’

Door Marleen van Amstel-Smits 14 februari 2020

Marjon van den Biggelaar en Rien de Jong kochten 12 jaar geleden hun huis aan de Kromme Steenweg. Aan de achterkant stond een oude, vervallen schuur. Daar zag ze wel iets in en ze toverden het om tot een atelier slash winkel slash ruimte voor workshops: het Creahuys33.

Het verbouwen van het huis kostte heel wat tijd. Marjon: “Omdat ik toen een fulltime baan in de zorg had, was er geen tijd om de winkel te runnen. Dus verhuurden we de ruimte. Op een gegeven moment was een groot gedeelte van de verbouwing klaar. Ik ging twee dagen in de winkel werken en wilde dat dolgraag fulltime doen, maar tja… wanneer is het juiste moment? Niet lang daarna werd ik ziek. Rien zei: ‘Je gaat gewoon doen wat je al heel lang wil. Fulltime aan de slag in de winkel’. Zo is het begonnen.”

Tekst loopt door onder de foto

Creahuys 001
Foto: Creahuys

Helemaal losgaan

Een vaste, fulltime baan opzeggen is een behoorlijke stap. Marjon: “Ik heb er nooit spijt van gehad. Hier kan ik helemaal mijn ei kwijt en ik verveel me geen moment. Wanneer er geen mensen in de winkel zijn, ben ik in het atelier bezig met het maken van spulletjes, zoals tekstborden en andere producten van hout, en het opknappen van oude dingen. Ik kan er de hele dag mee bezig zijn.”

De zoete inval

Werken op je thuisadres, hoe is dat? Marjon vindt het heerlijk: “We wonen hierboven en hadden die winkelruimte toch. Als er visite langskomt, zitten we gewoon gezellig in het atelier. Dat komt regelmatig voor, vaak is het hier de zoete inval. Het liefst zitten we dan in de serre: de aanbouw van het atelier. Vanuit daar heb je uitzicht op Het Speelhuis, echt fantastisch. Het zou wel fijn zijn als het plein nog wordt aangekleed met wat groen.”

Tekst loopt door onder de foto

Creahuys 002
Foto: Creahuys

Horeca de volgende stap?

Veel klanten van Marjon zien nog meer potentie in het pand. “Ik krijg regelmatig de vraag of ze hier een feest mogen geven. Of ze zeggen dat ik een theetuin moet beginnen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik zou het wel graag doen. Ja, misschien is horeca wel de volgende stap. Het is gewoon heel leuk om andere mensen het naar hun zin te maken en om fijne gesprekken te voeren. Ik heb hier heel veel vrijheid om dat te regelen en dat maakt mijn werk zo leuk. Het is echt mijn droombaan en ik wil dit blijven doen tot mijn pensioen.”


Meer over ‘t Creahuys33 ontdekken?

‘t Creahuys33 woonwinkels

Kromme Steenweg , Helmond

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Boutique Hartendief 001 (1)

Evie runt Boutique Hartendief met haar moeder: ‘Ik ben een wandelend visitekaartje’

Evie Monten (24) runt samen met haar moeder Anja (50) Boutique Hartendief, een kledingzaak aan de Mi...
Bella's Kitchen (1)

Anabel van Bella’s Kitchen: ‘Ik ben pas net begonnen en het is nu al populair’

Anabel Arends (46) timmert pas vier weken aan de culinaire weg en haar bedrijf Bella's Kitchen is nu...
Anja OPI Nederland

Anja runt nagellakconcern OPI Nederland: ‘Ik sta ook gewoon in het magazijn’

Waarschijnlijk heb je de nagellakflesjes van OPI weleens in de winkel zien staan. Maar wist je ook d...

adv.