Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Samantha en Maikel runnen de beste lunchzaak van Helmond: ‘We zijn heel trots’

Door Marleen van Amstel-Smits 5 oktober 2020

Onlangs won Bufkes de verkiezing ‘beste lunchzaak van Helmond‘. De horecazaak van Samantha (36) en Maikel (39) Jaspers valt dus behoorlijk in de smaak bij stadsgenoten. “De nominatie was al heel leuk en we hadden nooit gedacht dat we echt zouden winnen. We zijn ontzettend trots.”

Waar het horecakoppel de vele stemmen aan te danken had? Maikel heeft wel een idee: “De gunfactor vanuit onze klanten is groot. Mensen vinden het fijn dat wij zo open zijn en dat het hier altijd gezellig is. Wij passen ons aan aan de klant, het hoeft allemaal niet zo zakelijk.” Samantha vult aan: “Sommige mensen noemen het hier ook wel de huiskamer van Helmond. Zo voelt het voor ons ook.”

De kans aangrijpen

Samantha en Maikel runnen Bufkes in Helmond al 11,5 jaar als franchisers. “Daarvoor werkte ik als bedrijfsleider bij Domino’s”, vertelt Maikel. “Ik wilde al heel lang een eigen bedrijf. Samantha werkte destijds al bij Bufkes, voor de vorige eigenaar. Op een gegeven moment kregen we de kans om de zaak over te nemen. Die grepen we meteen.”

Een echt familiebedrijf

Gelukkig hoeft het stel de zaak niet helemaal alleen te bestieren. De twee hebben een aantal medewerkers in dienst. En dat is volgens Samantha nog niet alles: “Onze vaders helpen ook regelmatig mee. Zeker wanneer het druk is, is dat kei fijn.” Het koppel heeft samen een dochter die regelmatig bij Bufkes te vinden is. Of zij de zaak later gaat overnemen? Samantha: “Nou, dat weet ik niet hoor. Ze roept al jaren dat ze arts wil worden.”

Tekst loopt door onder de foto

Bufkes Helmond 010
Het gezin compleet. Foto: indebuurt

De leuke dingen winnen

Toch is het behoorlijk aanpoten, zo’n eigen zaak. “We werken hard en veel”, zegt Maikel. “Dat levert soms wel stress op. Vooral in de beginjaren, want toen was ook het salaris nog wat onzeker omdat we een klantenkring moesten bouwen en moesten wennen aan alles. Nu zouden we echt niet meer anders willen. De leuke dingen winnen het van de minder leuke kanten.”

Droombaan gevonden

Samantha: “Ik kan me niet meer voorstellen om voor een baas te werken. Of we dit de rest van ons leven gaan doen? Ja, misschien wel. Ik zeg weleens voor de grap: we stoppen alleen wanneer we de jackpot winnen. Het fijnste aan het werk is dat de tijd echt voorbij vliegt. Er is altijd wel iets te doen en daardoor verveelt het nooit.”

Ken jij een ondernemer met een bijzonder verhaal of heb je een eigen bedrijf waar je hartstikke trots op bent? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] en misschien komen we binnenkort langs.


Meer over Bufkes ontdekken?

Bufkes lunch

Vandaag gesloten

Ameidestraat 22, Helmond

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Joyce Hip & Hebbuh

Joyce van sieradenshop Hip & Hebbuh: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’

Webshops zijn er in alle soorten en maten. Een hoop Helmonders runnen zo'n online winkel, zoals Mari...
Stadposters Ronald

Ronald maakt supervette posters van Helmond: ‘Met een gebouw ben ik 8 uur bezig’

Misschien heb je ze weleens voorbij zien komen op social media: Stadposters. Het bedrijf van vader R...
De Yoga Kamer

Gemma startte haar eigen yogaschool: ‘Het voelt nog steeds alsof het zo had moeten zijn’

Iedereen met een vastzittende nek, stijve rug of stramme spieren opgelet: bij de splinternieuwe Yoga...

adv.