Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joyce van sieradenshop Hip & Hebbuh: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’

Door Marleen van Amstel-Smits 2 oktober 2020

Webshops zijn er in alle soorten en maten. Een hoop Helmonders runnen zo’n online winkel, zoals Mariska met haar buikdansshop, Merijn met zijn webshop in miniaturen en Manon met artikelen voor een gender reveal party. Ook Joyce de Wit (38) is eigenaresse van een webshop. “Met Hip & Hebbuh heb ik weer iets voor mezelf.”

Voor haar webshop maakt Joyce zelf sieraden. Vaak gaat het om gepersonaliseerde armbandjes of kettingen met bijvoorbeeld letters of namen. “Het is heel ontspannend om zo creatief bezig te zijn. Dat merkte ik vorig jaar toen het begon als hobby. Voor een vrijgezellenfeest van een vriendin maakte ik letterarmbandjes met de tekst Bride Squad. Ik vond dat zo leuk dat ik er na die ‘knutselavond’ mee verder ging.”

Tekst loopt door onder de foto

Hip en Hebbuh
Dit vind Joyce zelf het mooiste sieraad. Foto: Hip & Hebbuh

Van stay-at-home-mom tot zelfstandig ondernemer

Voordat Joyce besloot om Hip & Hebbuh op te richten, was ze een stay-at-home-mom. Nadat zoontje Morris (nu 8) naar de basisschool ging, begon het bij Joyce te kriebelen. “Ik had meer tijd om andere dingen te doen. Met het huis schoonmaken ben je ook niet iedere dag urenlang bezig. Ik dacht eerst nog: zal ik mijn oude beroep weer oppakken? Vroeger was ik juridisch secretaresse, maar ik wist dat ik daar niet gelukkig van zou worden. Daarom ben ik nu zo blij met Hip & Hebbuh. Ik heb weer iets dat écht voor mezelf is en waar ik blij van word.”

Tekst loopt door onder de foto

Hip en Hebbuh
De werkplek van Joyce. Foto: Hip & Hebbuh

Populairder dan verwacht

Joyce experimenteerde in het begin met Instagram. “Mensen deden bestellingen via de chat. Op een bepaald punt waren er zoveel orders, dat het niet meer overzichtelijk was. Ik besloot om een webshop te starten. Dat werd een groot succes. Inmiddels krijg ik zo’n 20, 25 bestellingen per week en denk ik: had ik het maar veel eerder gedaan.”

Tekst loopt door onder de foto

Hip en Hebbuh
Foto: Hip & Hebbuh

Tot diep in de nacht werken

Dat het zo populair werd, had Joyce nooit gedacht. Sommige weken zijn zó druk voor haar, dat ze tot diep in de nacht nog zit te fröbelen aan haar bureau om alles af te krijgen. “Met Moederdag kreeg ik een order van een bedrijf voor zeventig armbandjes. Dat was wel even heftig ja. Mijn zoontje Morris hielp me met de eerste paar sieraden, maar al snel hield hij het voor gezien en ging hij tv kijken. Gelukkig helpt hij me wel altijd met het mooi inpakken van de spulletjes, dat vindt hij superleuk om te doen.”

Tekst loopt door onder de foto

Hip en Hebbuh
Gepersonaliseerde tassenhangers. Foto: Hip & Hebbuh

Voelt niet als werken

Of het harde werken wat oplevert? “Nou, dat ligt aan het soort sieraad. Sommige kralenarmbandjes kosten me veel tijd om te maken en daar verdien ik weinig aan. Of ik dat erg vind? Nee, eigenlijk niet. Ik hoef er niet rijk van te worden. Het is gewoon leuk om te doen: het voelt helemaal niet als werken.”

Ken jij een ondernemer met een bijzonder verhaal of heb je een eigen bedrijf waar je hartstikke trots op bent? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] en misschien komen we binnenkort langs voor de rubriek Ondernemer Uitgelicht.

Lees ook:

Woonderland

Sandra opent nieuwe woonwinkel in Helmond: ‘Ik kijk welke woonstijlen hier populair zijn’

Al heel snel opent een nieuwe woonwinkel in Brandevoort. Eigenaresse Sandra van Breemen (41) gooit d...
De Yoga Kamer

Gemma startte haar eigen yogaschool: ‘Het voelt nog steeds alsof het zo had moeten zijn’

Iedereen met een vastzittende nek, stijve rug of stramme spieren opgelet: bij de splinternieuwe Yoga...
Stadposters Ronald

Ronald maakt supervette posters van Helmond: ‘Met een gebouw ben ik 8 uur bezig’

Misschien heb je ze weleens voorbij zien komen op social media: Stadposters. Het bedrijf van vader R...

adv.