Hypotheekadviseur Gijs: ‘Een hypotheek kiezen doe je niet zo een-twee-drie’

Aangeboden door De Hypotheekadviseur Helmond 18 januari 2019

Bij het kopen van een huis denk je aan een droomhuis, maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een droomhypotheek? Ja echt, hypotheekadviseur Gijsbert van Lieshout uit Helmond kijkt samen met jou wat het beste bij jouw inkomen past en neemt vervolgens al je zorgen uit handen bij het zetten van deze belangrijke stap. Hoe fijn is dat!

Een hypotheek kiezen doe je niet zo een-twee-drie. Er komt nogal wat bij kijken. Logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en het risico loopt dat je keuzes maakt die financieel niet zo gunstig uitpakken. Dan is de Hypotheekadviseur dé oplossing! Gijsbert begeleidt je van het begin tot het eind, zodat je zéker de juiste hypotheek kiest. Of je nu starter bent of doorstromer, voor het eerst gaat samenwonen of juist gaat scheiden: Gijs helpt.

Tekst loopt door onder de foto

ThinkStock
ThinkStock

Nooit meer achter het net vissen

Gijs is ook erkend aankoopbegeleider. Hoe dat werkt? Gijs: “Namens een klant koop ik een woning aan. Ik onderhandel vervolgens over dingen als de koopsom, de datum van de sleuteloverdracht of over de ontbindende voorwaarden. Wanneer er vandaag de dag een woning te koop komt, dan staan er binnen een mum van tijd superveel kopers op de stoep die geïnteresseerd zijn. Meer bieden dan de vraagprijs gebeurt best vaak. Vaak vissen mensen achter het net omdat iemand anders ze voor zijn. De verkoper wil het beste resultaat en wil snel een woning verkopen. In sommige gevallen koop ik dan aan zonder ontbindende voorwaarden. Dat betekent dat als de verkoper zijn woning verkoopt, het honderd procent zeker is dat de woning ook echt verkocht is. Verkopers zijn dus eerder bereid aan mijn klanten te verkopen, omdat ze die zekerheid hebben.”

Persoonlijk contact

Gijs vervolgt: “Ik ken de mensen en hun situatie persoonlijk en ik geef ondertussen al de garantie aan de bank én de verkoper. Onze klanten leveren stukken aan en wij, ik en mijn collega van de binnendienst, communiceren met de bank, de makelaar en de notaris. Ontzorgen noemen we dat, tegelijkertijd houden wij de klant van elke stap op de hoogte, zodat het proces goed te volgen is.

Tekst loopt door onder de foto

Hypotheekadviseur
Foto: ANP

Verder denken

De service van de Hypotheekadviseur houdt niet op wanneer een huis is gekocht of verkocht. Gijs: “We denken veel verder. Als mensen gebruik maken van ons servicepakket ontvangen ze ieder jaar een persoonlijk financieel rapport van ons. Daarin wordt duidelijk of de situatie is veranderd. Als er wijzigingen zijn in de de wet bijvoorbeeld, dan krijgen wij een seintje. Automatisch signaleren heet dat. En dat geven wij netjes door. Het levert vaak veel voordelen op. Er komt misschien uit dat de WOZ is veranderd, dat de hypotheekrente omlaag kan, of misschien kan de de premie van de verzekering goedkoper? Zo maken wij ook bezwaar tegen een te hoge WOZ  en doen we de belastingaangifte. Na de aankoop regelen we de voorlopige teruggave. Klanten kunnen zich daarnaast ook bij ons verzekeren.”

Tekst loopt door onder de foto

Think Stock
Foto: Think Stock

Vaste klantenkring

Gijs heeft een vaste klantenkring in Helmond, Eindhoven en Waalre. Gijs: “Mensen kennen mij persoonlijk en zien mij als financiële man. Wanneer het nu gaat om kredietverstrekking of scheiden: ik word erbij geroepen en ik los het op. Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken. Dat is zo leuk aan dit vak.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hypotheekadviseur Helmond. Meer over De Hypotheekadviseur Helmond ontdekken?

De Hypotheekadviseur Helmond zakelijke dienstverleners

Lungendonk 7, Helmond

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.