Hoe schilder Angelo eigen baas werd: ‘Klanten raden mij aan’

Aangeboden door Qredits

angelo verhagen en co

18 jaar werkte Angelo als schilder voor een baas. Toen hij de kans kreeg voor zichzelf te starten, was de keuze snel gemaakt. Nu voert hij als zelfstandig ondernemer schilderwerkzaamheden uit, zowel binnen als buiten. “Mijn werk is heerlijk rustig. Ik kan lekker mijn eigen ding doen.”

Verhagen en Co

Angelo Schumacher werkte jarenlang in loondienst voor schildersbedrijf Verhagen en Co toen het bedrijf beschikbaar werd voor overname. De baas wilde graag met pensioen en zijn zoon wilde het bedrijf niet overnemen. “Ik was het enige personeelslid in vaste dienst”, vertelt Angelo. “Mijn baas heeft me vervolgens twee jaar lang geholpen om alles onder de knie te krijgen: de klantenkring, het financiële plaatje en de randzaken.” Met een zakelijk krediet van Qredits lukte het Angelo uiteindelijk om het bedrijf helemaal over te nemen.

De bedrijfsnaam Verhagen en Co behoudt Angelo. “Dat is de naam die mensen kennen.” Maar de Verhagen én de Co (de naam van de vorige eigenaar) zijn inmiddels weg. Angelo werkt hoofdzakelijk alleen en schakelt andere zelfstandigen uit zijn netwerk in als hij hulp nodig heeft.

‘’Overal werd ik weggestuurd. Behalve bij Qredits.’’ 

Het overnemen van het bedrijf ging niet even gemakkelijk. Angelo had een financiering nodig om onder andere een bedrijfsbus te leasen en zijn baas uit te kopen. “Ik ben overal geweest, van grote banken tot kleinere instellingen. Overal werd ik weggestuurd. Behalve bij Qredits.” Qredits is een organisatie die ondernemers een helpende hand biedt bij het starten of doorgroeien met hun onderneming. Zij bieden krediet, training en coaching. “Ik had geen groot bedrag nodig, maar dat was geen probleem. Qredits hielp me direct met een zakelijk krediet en veel advies. Het vertrouwen was er. Dat voelde goed.”

Complimenten

Toen het schildersbedrijf eenmaal van hem was, ging Angelo direct aan de slag. Hij bedacht een creatieve manier om het klantcontact warm te houden. “Ik stuurde alle bestaande en voormalig klanten een leuk kerstkaartje om te weten dat ik alleen verder ga. Daar kwamen leuke contacten en opdrachten uit. Dat in combinatie met de onmisbare hulp van Qredits en mijn voormalige baas maakte dat ik ruim een jaar geleden met een gerust hart alle taken overnam.”

Angelo is populair. Mensen hebben hem graag over de vloer. “Ze vragen echt specifiek naar mij. Dat vind ik zo’n mooi compliment. Sommige klanten komen wel 3 keer per jaar terug of raden mij aan bij hun kennissen. Het is net alsof ze werk voor me zoeken. Dat is voor mij een teken dat ik het altijd al goed heb gedaan.”, vertelt hij trots.

Vroeg met pensioen

Die erkenning vindt Angelo fijn, al is hij sowieso erg content met zijn werk. Dat zelfstandige aan het ondernemerschap vindt Angelo fijn. Al hoopt hij niet te lang door te hoeven werken. ‘’Ik vind het nu heerlijk rustig werken, maar als het even kan ga ik op tijd genieten van mijn pensioen.”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Dirk is timmerman: ‘Ik werd bij wijze van spreken met de hamer in de hand geboren’”

Dirk is timmerman: ‘Ik werd bij wijze van spreken met de hamer in de hand geboren’

Aangeboden door Qredits

Dirk Thelen
Ga naar “Hier vind je vlakbij Helmond een nieuwe keuken voor elk budget”

Hier vind je vlakbij Helmond een nieuwe keuken voor elk budget

Aangeboden door Nuva Keukens Deurne

Ga naar “Youssef is eigenaar van Poké You aan de Mierloseweg: ‘Je stelt bij ons helemaal zelf je bowl samen’”

Youssef is eigenaar van Poké You aan de Mierloseweg: ‘Je stelt bij ons helemaal zelf je bowl samen’

Aangeboden door Poké You Helmond

Poké You

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Jack & Jones hoodie € 17,99”

Jack & Jones hoodie € 17,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy rugtas of shopper € 8,99”

Teddy rugtas of shopper € 8,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022