Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Glazenwasser Pim Wilde: ‘Ik wil dit nog doen tot ik met pensioen ga’

Door Marleen Smits 18 oktober 2019

Pim Wilde (32) uit Helmond volgde de opleiding sociaal cultureel werk, maar sloeg daarna een totaal andere weg in: hij ging fulltime aan de slag als glazenwasser. Als tiener begon hij met het werk en nu runt hij zijn eigen Schoonmaakservice Wilde. We spreken hem tijdens zijn werk in een kerk in Meijel.

“Op mijn 17e werkte ik voor het eerst als glazenwasser. Pas later begon ik aan de studie, maar daarna lagen de banen in dat vakgebied niet op voor het oprapen vanwege de crisis. Dus besloot ik om een eigen bedrijf te starten. Dat bevalt heel goed, ik geniet nog iedere dag en wil dit het liefst tot aan mijn pensioen blijven doen.”

Tekst loopt door onder de foto

Glazenwasser Pim 005 (1)
Pims collega klautert naar beneden. Foto: indebuurt

Steile, houten trapjes

De kerk is een bijzonder project: “Dit zijn wel gave dingen, dat maak je niet altijd mee. We maken de binnenkant van de toren helemaal schoon: de muren, de trappen, alles.” De toren is zo’n tachtig meter hoog, staat op een bordje bij de ingang. Pim en zijn medewerker lopen meerdere keren per dag naar boven en beneden om de watertoevoer te regelen. “We moesten eerst alle spullen mee naar boven sjouwen. En ja, dat kan best zwaar zijn. Vooral omdat je op een gegeven moment over steile, houten trapjes moet. Toch is het de moeite waard. Het uitzicht alleen al!”

Tekst loopt door onder de foto

Glazenwasser Pim 004
‘Office with a view’. Foto: indebuurt

Werken in de winter

Ook in de winter gaat het werk gewoon door. Pim: “Bij sommige bedrijven komen we iedere twee weken en dat gaat het hele jaar door. Vroeger, toen ik net begon, was dat niet altijd fijn. We hadden toen nog geen handschoenen, dus kwam ik ’s avonds thuis met paarse handen van de kou. Gelukkig is dat nu voorbij. Veel jongens die in de zomer beginnen vinden het op dat moment het mooiste werk dat er is. Totdat de winter aanbreekt, dan is het opeens aanpoten. Ikzelf houd wel van die kou, ik kan er goed mee omgaan. Gewoon jezelf warm aankleden en met de zon meedraaien, dan gaat het best.”

Tekst loopt door onder de foto

Glazenwasser Pim 001 (1)
Pim hoopt dit werk nog lang te blijven doen. Foto: indebuurt

Lang leve de lol

Wat Pims werk zo mooi maakt? “Vooral de vrijheid. In het begin, toen ik net voor mezelf startte, was het echt lang leve de lol. Ik ging werken wanneer ik zin had. Dat zit er nu niet meer in: ik heb een kindje en de tweede is op komst, dus ik ben wat serieuzer geworden. Soms heb ik wel tien opdrachten op een dag en dan rijd ik van hot naar her. En dat gaat van hoge flats tot kleine huisjes. Die variatie vind ik heel fijn.”

Ken jij een ondernemer met een bijzonder verhaal of heb je een eigen bedrijf waar je hartstikke trots op bent? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] en misschien komen we binnenkort langs voor de rubriek Ondernemer Uitgelicht.

Lees ook:

floor-de-vrolijke-ramenwasser

Glazenwasser Eric lacht altijd: ‘Normaal zijn Indo’s ingetogen, maar ik niet’

Helmonder Eric Flohr (58) noemt zichzelf 'Floor, de vrolijke ramenwasser' en zijn humeur is altijd o...
Cafetaria De Brug Melissa Heymans 002 (1)

Melissa runt haar eigen cafetaria: ‘Het is hier soms net een buurthuis’

Melissa Heymans (34) is al twee jaar de eigenaresse van cafetaria De Brug aan de Breitnerlaan. En oo...
Johan Sarkol 005 (1)

Tattoo artist Johan Sarkol: ‘Mensen komen uit Amsterdam en Groningen voor een tattoo van mij’

Als iemand een bezige bij is, dan is het Johan Sarkol (38) wel. Hij runt een eigen tattooshop, is ai...

Meer over Schoonmaakservice Wilde ontdekken?

Schoonmaakservice Wilde dienstverlening

, Helmond

Bekijk meer:dienstverlening

adv.