Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Evie runt Boutique Hartendief met haar moeder: ‘Ik ben een wandelend visitekaartje’

Door Marleen Smits 7 februari 2020

Evie Monten (24) runt samen met haar moeder Anja (50) Boutique Hartendief, een kledingzaak aan de Mierloseweg. Ze werken al ruim twee jaar samen en dat bevalt nog steeds goed. Waarom? “We kunnen van elkaar op aan.”

Evie droomde al langer van haar eigen winkel. “Ik studeerde marketing & business en deed mijn profielwerkstuk over kledingwinkels. Een boetiek zoals deze had Helmond nog niet. Natuurlijk, er zijn veel ketens en andere kleinere zaken, maar nog niets met echt uitgesproken kleding. Ik zag daar wel een kans in.” Anja vult aan: “Evie kon in haar eentje geen zaak opzetten, daarom kwam ik erbij. In eerste instantie zou dat voor een periode van drie jaar zijn. Waarschijnlijk blijf ik daarna ook gewoon.”

Tekst loopt door onder de foto

Samen shoppen

Vroeger gingen moeder en dochter al samen winkelen. Inmiddels shoppen ze alleen nog voor de zaak. Evie: “Soms zijn we het niet met elkaar eens qua inkoop. Dan wil ik bijvoorbeeld een heel uitgesproken outfit kopen voor in de winkel, terwijl mijn moeder zoiets te extreem vindt. Tja, wij hebben ieder ons eigen stijl, maar daar komen we altijd wel uit.”

Meningsverschillen

Evie gaat verder: “Dat is het fijne aan samenwerken met je moeder, je kan er alles van hebben. Als zij zegt dat ik iets echt niet kan aantrekken, dan luister ik daar wel vaak naar.” Anja: “We hebben wel de afspraak dat we dit soort meningsverschillen niet ‘mee naar huis nemen’. Het moet zakelijk blijven.” Dat ze samen een zaak runnen, heeft volgens Evie nog een groot voordeel. “Allebei spreken we een eigen doelgroep aan. Dat is heel grappig. Klanten komen vaak speciaal voor mijn moeder of juist voor mij, omdat wij precies snappen wat voor kleding ze zoeken.”

Tekst loopt door onder de foto

Lopend visitekaartje

Het overgrote deel van de kleding in Boutique Hartendief past in de smaak van Evie. “Het liefst shop ik tegenwoordig gewoon in mijn eigen winkel”, zegt ze. “Ik ben dus een soort wandelend visitekaartje. Het fijne is dat je deze kleding niet zo snel in andere zaken ziet. Wij kopen van een bepaalde broek bijvoorbeeld maar vier stuks: één in iedere maat. Dat is een bewuste keuze, zodat je er niet hetzelfde bijloopt als iemand anders als je bijvoorbeeld naar een festival gaat.”

Ken jij een ondernemer met een bijzonder verhaal of heb je een eigen bedrijf waar je hartstikke trots op bent? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] en misschien komen we binnenkort langs voor de rubriek Ondernemer Uitgelicht.


Meer over Boutique Hartendief ontdekken?

Boutique Hartendief kledingwinkels

Vandaag gesloten

Mierloseweg 26, Helmond

Bekijk meer:kledingwinkels

Lees ook:

Miruna's cakes

Laat maar horen: we zoeken leuke Helmondse zaken en ondernemers

We zetten Helmondse ondernemingen (en dus ook ondernemers) in het zonnetje in onze rubriek 'Ondernem...
Bella's Kitchen (1)

Anabel van Bella’s Kitchen: ‘Ik ben pas net begonnen en het is nu al populair’

Anabel Arends (46) timmert pas vier weken aan de culinaire weg en haar bedrijf Bella's Kitchen is nu...
Anja OPI Nederland

Anja runt nagellakconcern OPI Nederland: ‘Ik sta ook gewoon in het magazijn’

Waarschijnlijk heb je de nagellakflesjes van OPI weleens in de winkel zien staan. Maar wist je ook d...

adv.