Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij JUUDs Foederer kun je videoshoppen: ‘In je pyjama met je haren in een frot, heerlijk toch’

Aangeboden door Visa 6 augustus 2020

Door een winkel lopen terwijl je in je pyjama op de bank ligt? Bij JUUDs Foederer, winkel in kunstenaarsbenodigdheden, kan het tegenwoordig. Eigenaresse Judith van de Rijt is sinds een aantal weken gestart met ‘videoshoppen’.

Wat het precies is? Judith legt het uit: “Je belt met mij en zet de videofunctie aan. Daarna loop ik letterlijk door de winkel en laat alles zien: welke specifieke gele verf heb je nodig? En welk formaat penseel zoek je? Zodra je dan iets ziet dat je graag wil, leg ik het product apart zodat ik het later aan huis kan bezorgen of je kunt het in de winkel ophalen.”

Aan de oplader

Het grote voordeel van het videoshoppen is volgens Judith dat klanten meteen advies van haar krijgen. Heel wat anders dan winkelen bij een webshop dus. “Daarbij is het fijn om iemand aan te kijken. Het enige dat niet kan, is een product zelf testen en voelen. De reacties zijn allemaal positief en veel mensen maken er gebruik van. Vooral aan het begin van de coronacrisis liep ik bijna de hele dag met de telefoon in mijn hand door de winkel. Ja, mijn telefoon moest meerdere keren per dag aan de oplader!”

Tekst loopt door onder de foto

juuds foederer 03
Foto: JUUDs Foederer

Na lange tijd weer schilderen

Judith startte met videoshoppen in een tijd dat haar winkel dicht was. “Ik mocht openblijven, maar dat voelde niet verantwoord. Dus besloot ik een nieuwe manier te bedenken om mensen te bereiken. Het leuke is dat ik nu veel nieuwe klanten heb. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die helemaal niet de deur uitgaan, vanwege ouderdom of ziekte. Zo was er een vrouw die dankzij het videoshoppen weer ging schilderen. Zij was al heel lange tijd niet in zo’n winkel geweest. Dat is mooi om te merken.”

Tekst loopt door onder de foto

Juuds foederer 01
Foto: JUUDs Foederer

Met je haren in een frot

Het heeft iets knus, vindt Judith, dat videoshoppen. “Het maakt me echt niet uit hoe iemand aan de andere kant van de verbinding erbij zit. In je pyjama met je haren in een frot: heerlijk toch! Het is echt niks om je voor te schamen. En wil je toch liever niet zelf in beeld? Dan draai je gewoon de camera.”

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Judith – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Ieder bedrijf krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om hun bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.