Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Benno runt zijn eigen bakwinkel: ‘Vroeger was ik heftruckchauffeur’

Door Marleen Smits 6 maart 2020

Benno Groenensteyn (40) uit Helmond gooide zijn leven compleet om. Hij stopte als heftruckchauffeur en sloeg een heel ander pad in. Nu runt hij een bakwinkel: de Sugar Sweet Shop aan de Cederhoutstraat.

Het zat Benno vorig jaar niet mee. Hij kwam in het ziekenhuis terecht met een dubbele longembolie, nadat hij trombose had in zijn been. “Dat was een gevolg van mijn werk als heftruckchauffeur. In die baan zit je acht uur stil met je linkerbeen. Ik heb een halfjaar thuis gezeten, helemaal tot mijn heup ingetapet. Later bleek dat bovenaan mijn been een bloedprop zat die uiteindelijk bij mijn longen terechtkwam. Het had zomaar verkeerd kunnen aflopen.”

Tekst loopt door onder de foto

Sugar Sweet Shop Helmond 005 (1)
Foto: indebuurt

Van passie naar werk

Benno besloot tijdens de herstelperiode om zijn vaste baan achter zich te laten en te focussen op een nieuw avontuur. “Mijn passie voor bakken begon toen mijn oudste dochter werd geboren. Later groeide het uit en werd ik regelmatig gevraagd om een taart te maken voor verjaardagen. Op een gegeven moment kreeg ik zoveel aanmeldingen dat ik me inschreef bij de KvK.”

Eigen zaak

Al jarenlang zat Benno bij een bakclub. Een ander lid had de webshop Sugar Sweet Shop. “Ik kreeg de kans om het over te nemen. Dat zag ik wel zitten. Ja, het is een grote stap en best spannend. Regelmatig dacht ik: ‘Moet ik dit wel doen?’ Tegelijkertijd merkte ik dat er enorm veel vraag is naar bakproducten, het is een soort hype. Dus durfde ik het wel aan.” Zo geschiedde. Benno startte samen met compagnon Stefan Timmer de webshop en ging ondertussen door met bakken vanuit huis. Sinds januari dit jaar heeft de Sugar Sweet Shop een eigen pand aan de Cederhoutstraat.

Tekst loopt door onder de foto

Sugar Sweet Shop Helmond 011 (1)
Foto: indebuurt

900 cupcakes maken

Alle begin is moeilijk, zo ondervond Benno. “Het was rustig in de zaak en het liep nog niet zo. Natuurlijk ook omdat de bekendheid nog moest groeien. Op een bepaald moment kwam iemand bij me binnen en die vroeg of ik 900 cupcakes kon maken. Wat een grote opdracht was dat!” Hij nam de uitdaging aan en bakte op één dag honderden cakejes. 24 dozen vol. En zo ging het balletje rollen: “Sindsdien weten steeds meer mensen me te vinden, heel leuk!”


Meer over Sugar Sweet Shop ontdekken?

Sugar Sweet Shop workshops

Geopend09:00 - 17:00

Cederhoutstraat 30A, Helmond

Bekijk meer:workshops

Lees ook:

Kingyla uitlaatservice 001

Jolande runt een uitlaatservice: ‘Afscheid nemen van honden valt me zwaar’

Van je liefde voor honden je beroep maken? Het kan, bewijst Jolande Coolen uit Helmond. Ze runt al r...
Kraamverzorgster Rose Anne (1)

Kraamverzorgster Rose Anne: ‘Ik heb ooit een baby uit huis gehaald’

Rose Anne Verbakel (26) is kraamverzorgster. Ze komt bij allerlei gezinnen in Helmond thuis om te as...
Marjon Creahuys

Marjon maakte een grote carrièreswitch: ‘Ik heb er nooit spijt van gehad’

Marjon van den Biggelaar en Rien de Jong kochten 12 jaar geleden hun huis aan de Kromme Steenweg. Aa...

adv.