Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anabel van Bella’s Kitchen: ‘Ik ben pas net begonnen en het is nu al populair’

Door Marleen Smits 31 januari 2020

Anabel Arends (46) timmert pas vier weken aan de culinaire weg en haar bedrijf Bella’s Kitchen is nu al een doorslaand succes. Iedere doordeweekse dag staat ze urenlang in de keuken om afhaalmaaltijden te maken.

In het kort: Bella’s Kitchen is een soort afhaalrestaurant aan huis. “Een mini-versie van wat ik tijdens een vakantie in Portugal zag. Daar was het altijd stervensdruk bij restaurants. Niet met mensen die daar gingen eten, maar die er juist wilden afhalen. Ik dacht: zoiets wil ik ook! Dus begon ik pas geleden gewoon vanuit huis met het maken van bijvoorbeeld Hollands pot, pasta, nasi, roti of gewoon friet met stoofvlees. Het loopt al heel goed, ik ben regelmatig helemaal uitverkocht.”

Lange dagen

Erwin, de partner van Anabel, helpt haar mee. Als hij thuiskomt van zijn werk (overdag is hij monteur) springt hij zowat meteen in de auto om maaltijden te bezorgen. Want dat kan dus ook. Hij zegt: “Soms ben ik pas om acht uur ’s avonds klaar. De vraag naar bezorging is groot. Dat is natuurlijk lekker makkelijk.”

Eetcultuur uit Portugal

Anabel had altijd al passie voor koken. “Dat zit in mijn familie. Ik kom uit Portugal en daar is de eetcultuur belangrijk. Gezellig met veel familieleden en vrienden koken en eten is daar heel normaal. Daarom wilde ik dit bedrijfsmatig doen. Ik hou ervan om mensen te verwennen en geef de klanten daarom vaak een extraatje: een zelfgemaakt toetje. Mijn gezin hoopt dan altijd dat er nog wat desserts overblijven.”

Porties zijn vaak op

De reacties zijn positief, de maaltijden zijn erg in trek. Kortom: het gaat goed met Bella’s Kitchen. “Soms denk ik dat het te snel gaat allemaal. Ik moet al regelmatig mensen teleurstellen omdat de porties op zijn. En als het zo populair blijft, moet ik misschien wel personeel inhuren. Voorlopig kan ik het gelukkig nog zelf doen in mijn eigen keuken.”

Stamppot of zelfgemaakte pasta

Waarom de maaltijden van Anabel zo’n succes zijn? “Tja, vind maar eens een afhaalrestaurant waar je ‘gewoon’ een stamppot  of zelfgemaakte pasta kunt kopen. En daarbij maken ik alle sauzen zelf. Dat proef je. Vaak gebruik ik familierecepten, bijvoorbeeld voor tomatenrisotto. Laatst vroeg een Helmondse visboer of hij een recept van me mocht krijgen, maar ik geef ’t natuurlijk niet cadeau.”

Iedere vrijdag zet Anabel het aankomende weekmenu op haar Facebookpagina.

Ken jij een ondernemer met een bijzonder verhaal of heb je een eigen bedrijf waar je hartstikke trots op bent? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] en misschien komen we binnenkort langs voor de rubriek Ondernemer Uitgelicht.


Meer over Bella’s Kitchen ontdekken?

Bella’s Kitchen restaurants en horeca

2e Haagstraat 35, Helmond

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Belloni

7 x snel een lekker broodje afhalen in Helmond

Kom je aan op je werk in alle haast, en ineens schiet het je te binnen: lunch vergeten! Geeft niet, ...
Miruna's cakes

Laat maar horen: we zoeken leuke Helmondse zaken en ondernemers

We zetten Helmondse ondernemingen (en dus ook ondernemers) in het zonnetje in onze rubriek 'Ondernem...
Anja OPI Nederland

Anja runt nagellakconcern OPI Nederland: ‘Ik sta ook gewoon in het magazijn’

Waarschijnlijk heb je de nagellakflesjes van OPI weleens in de winkel zien staan. Maar wist je ook d...

adv.