Hoera! Deze Helmondse ondernemer is onderscheiden

Aangeboden door Provincie Noord-Brabant 17 januari 2019

Hieperdepiep… Hoera! De champagne is ontkurkt bij het Helmondse bedrijf Swanenberg Hydraulic Systems. De eigenaar, Laurens Swanenberg, is woensdag namelijk onderscheiden als ambassadeur van Brabants Besten. Wat dat inhoudt? Nou, Laurens is heel goed voor zijn personeel. 

Voor we overgaan naar deze topper, geven we je eerst even wat algemene info: elk jaar worden in januari de ambassadeurs van Brabants Besten bekendgemaakt. Dat zijn ondernemers die niet alleen goed voor zichzelf en het bedrijf zijn, maar ook voor hun werknemers en omgeving. De innovatieve manier waarop ze dat doen, is een inspiratie voor andere ondernemers. Laurens is dat dus ook en daarom is hij door de provincie Noord-Brabant benoemd tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap. Ofwel: Brabants Besten dus! Dat geldt ook voor de Helmondse bedrijven Lavans, Manders en Van de Broek, maar zij waren al eerder Brabants Besten. We lichten nieuweling Laurens Swanenberg even uit.

Niets is teveel

De Helmondse ondernemer is voor het eerst onderscheiden. Een paar jaar geleden koos Laurens – vanwege gezondheidsproblemen – voor een zelfsturende organisatie met meer oog voor duurzame inzetbaarheid en welzijn van zijn medewerkers. Dat leverde een heleboel op, maar vooral energieke, gemotiveerde medewerkers en een prettige sfeer. “Ze staan voor elkaar klaar, zorgen voor elkaar. Niets is te veel, als je iets vraagt, wordt het meteen geregeld. Zij vormen de kracht achter ons succes”, zegt Laurens.

Gezond leven

Toen hij zes jaar geleden gezondheidsproblemen kreeg, drong tot hem door dat je goed voor jezelf moet zorgen. “Maar ook je werknemers hebben een goede balans nodig tussen werk en persoonlijke situatie. Vanuit deze overtuiging houden we rekening met ieders wensen.” Daarom sturen ze binnen Swanenberg Hydraulic Systems op talentontwikkeling en stimuleren ze het personeel om gezond te leven. Da’s best fijn!

Geïnspireerd

Laurens werd door Piet Heerkens van Lavans, dus ook een van Brabants Besten, geïnspireerd om zaken anders aan te pakken. “Op een A4 hebben we samen met alle medewerkers het DNA-profiel van Swanenberg opgeschreven. Dat gaat over onze identiteit en onze missie: het totaal hydraulisch ontzorgen van onze klanten. De waardering en aandacht voor onze mensen geven ze de kracht om zich positief te onderscheiden en onze ambities waar te maken.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Provincie Noord-Brabant. Meer over Provincie Noord-Brabant ontdekken?

Provincie Noord-Brabant dienstverlening

Nu open09:00 - 17:00

Brabantlaan 1, Den Bosch

Bekijk meer:dienstverlening

adv.