Richard van Guasha Helmond schraapt jouw pijn weg. Ja echt!

Aangeboden door Guasha Helmond 10 oktober 2018

Heb jij al eens gehoord van Guasha? Dat is een oosterse techniek die verschillende soorten klachten weg kan nemen. Oh? Hoe dan? Door het schrapen met een steen. Say what?

We gaan langs bij Richard Tijssen van Guasha Helmond. Schrapen met een steen, dat klinkt interessant. “Het is een eeuwenoud gebruik uit China”, weet Richard te vertellen. “Het stimuleert de bloedsomloop en energiebanen. Door het ‘schrapen’ komen de afvalstoffen los van het bindweefsel en worden ze afgevoerd. Zeker voor mensen met klachten als migraine, carpaal tunnel syndroom, frozen shoulder of een whiplash kan het de pijn verzachten. Veel mensen voelen na de eerste behandeling al verlichting. En dat dus zonder operaties en dat soort zaken.”

Pijnlijk?

Het klinkt wel een beetje pijnlijk. Is het dat ook? “Nee, helemaal niet. Het wordt door veel mensen zelfs als ontspannend en aangenaam ervaren.” Hij laat de stenen even zien en voelen. Het zijn platte, zachte stenen en als we ons even als proefkonijn opwerpen merken we inderdaad dat het geen pijn doet.

Altijd eerlijk advies

Ok, hoe gaat het dan precies in zijn werk. Je hebt al tijden last van hoofdpijn en komt er niet vanaf. Wat doe je dan? Richard: “Als je belt voor informatie en je denkt ‘dat is misschien wel iets voor mij’, dan stuur ik je een intakeformulier. Als je dan voor de eerste keer langskomt weet ik al iets van je achtergrond en kunnen we direct bekijken wat ik er eventueel aan kan doen. Ik geef altijd eerlijk advies. Hoewel Guasha wetenschappelijk is onderbouwd, wil ik er wel zeker van zijn dat ik je daadwerkelijk kan helpen.”

Letterlijk in goede handen

Richard heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. “Via via kwam ik in contact met iemand die dit werk deed. Ik heb altijd al interesse gehad in oosterse geneeswijzen, dus het maakte me wel nieuwsgierig. Op dat moment was ik ook zoekende, wist even niet wat nou echt bij me paste. Hoewel een beetje sceptisch, ben ik toch zelf voor een behandeling gegaan. En meteen was ik om. Dit was wat ik ook wilde doen! Ik ben meteen begonnen aan de studie en heb nog meerdere aanvullende modules gedaan. Je bent hier dus letterlijk in goede handen, haha.

Actie

Sinds kort heeft Richard ook een praktijk in Nuenen aan de Collse Hoefdijk 24 waar je terecht kunt. Om je kennis te laten maken kun je nu gebruikmaken van een heel toffe actie: tot en met 31 december kun je drie behandelingen ondergaan voor €99,-. Normaal gesproken kost een behandeling €38,-. Zeker de moeite waard om het eens te proberen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Guasha Helmond. Meer over Guasha Helmond ontdekken?

Guasha Helmond beauty en wellness

Berkelstraat 23, Helmond

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.