Binnenkijken in het oude pakhuis van Esther: een bizarre transformatie!

Foto: Esther Olivier - Kuipers

Esther (35) woont samen met haar man Kees en zoontje Matteo (1) in een prachtig pand uit 1900 in het oude centrum van Haarlem. Een droom die uitkwam, en dat snappen wij heel goed! Kijken jullie mee?

“Ik kom oorspronkelijk uit Friesland”, vertelt Esther. Daarna heb ik in Amsterdam gewoond. Ik ging ooit een dagje in Haarlem winkelen met mijn moeder. We liepen hier door het centrum en ik zei: hier wil ik later wonen! Ik had er direct een goed gevoel bij. Ik ben echt een stadsmens, dus we hebben ook specifiek gezocht naar een woning in de binnenstad die nog verbouwd moest worden. In 2017 hebben Kees en ik dit huis gekocht. Het was toen nog helemaal in oude staat. Het pand stamt uit 1900 en staat geregistreerd als pakhuis. De benedenverdieping was een garage, dus tijdens de verbouwing hebben we boven gewoond. Nu is ons leefgedeelte juist beneden.”

De before foto’s

Mix tussen oud en nieuw

“We hebben eigenlijk alles verbouwd, in gedeeltes. Wel hebben we bijvoorbeeld de oude stenen muur in ere hersteld en hebben we de ramen vernieuwd maar dan in de oude stijl. Verder is het een mix van stijlen geworden. Beneden is het iets meer industrieel. Geïnspireerd op de brick wall heb ik bijvoorbeeld gekozen voor een gietvloer en een betonnen blad in de keuken. Ik heb het gecombineerd met Scandinavische invloeden, om het lekker licht te houden. De rest van het huis is iets meer naturel. Ik gebruik veel rotan, dus daar is het wat meer boho.”

“Ik kijk dus altijd naar wat past bij elke ruimte. Dat raad ik ook iedereen aan: laat je inspireren door het huis. Ik vind invloeden uit Marokko ook heel mooi. Je ziet daar veel natuurlijke materialen als rotan. En onze badkamer heeft, net als wat je daar veel ziet, een beton ciré look. Ook kijk ik veel op Pinterest voor inspiratie.”

Alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van Esther

Liefde voor licht en accessoires

“Mijn favoriete ruimte? Ik denk de benedenverdieping met het kookeiland in het midden van de ruimte. Het is heel lekker open en licht, echt een fijne plek om te zitten en te kijken naar mensen die voorbij wandelen. Ik verf heel weinig, en heb ook bijna geen kleur op de wanden. Die houd ik graag licht. Maar met accessoires wissel ik wel veel.”

Hoe Esther aan die mooie items komt? “Loods 5 is altijd wel een fijne winkel, en verder heb je hier in Haarlem natuurlijk veel mooie boetiekjes. Verder scoor ik op vakantie ook graag unieke items. Ook zoek ik af en toe op Marktplaats naar mooie vintage vondsten. Een item waar ik erg blij mee ben is bijvoorbeeld de hangstoel. Die zou ik niet snel wegdoen. Heerlijk om in te zitten met de kleine.”

Over die kleine gesproken: Esther heeft het huis wel wat moeten aanpassen. “We hadden een open kast met accessoires, die is vervangen voor een dichte kast, haha. Het is nu kidsproof, maar minder stylingproof. Alles op grijphoogte is weggehaald. Maar over een paar jaar komt de styling wel weer terug hoor.”

Van passie naar werk

“Toen we hier kwamen wonen heb ik mijn passie voor interieur verder ontwikkeld. Hier kon ik helemaal mijn gang gaan. Ik ging foto’s delen op Instagram. Wat begon als een lolletje, is inmiddels uitgegroeid tot een deel van mijn baan! Ik ben een opleiding gaan doen tot interieurstyliste, wat perfect aansloot op mijn baan als officemanager bij een makelaar. Nu werk ik daar ook als stylist en ga ik langs om mensen advies te geven om hun huis zo goed mogelijk verkoop klaar te maken.”

“Ook heb ik mijn eigen onderneming Wonenbyes. Op Instagram en op mijn website deel ik leuke blogs waarop ik bijvoorbeeld nieuwe interieuritems laat zien of handige do it yourself tips deel.” En wat er bij Esther zelf nog op de planning staat? “We hebben al een fijn dakterras, maar de tuin moet nog aangepakt worden. Ik denk dat we daar een Ibiza stijl gaan neerzetten. Met veel rotan, lekker zonnig!”

Mogen we ook bij jou binnenkijken?

Heb jij ook een bijzonder huis of appartement of een prachtig, uniek, grappig of opvallend interieur? Of lijkt het je gewoon leuk om te laten zien wat er achter jouw voordeur schuil gaat? Wij nemen graag een kijkje! (coronaproof natuurlijk). Ook als je altijd al in dat ene bijzondere pand binnen hebt willen kijken: laat het ons weten! Stuur gerust een mailtje naar [email protected].

Heb je dit al gelezen?

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Funda-parel: je kunt nu wonen in deze kerk in Haarlem”

Funda-parel: je kunt nu wonen in deze kerk in Haarlem

Ramplaan 108 b & d funda haarlem
Ga naar “Gluren bij duurzame buren in Haarlem: op deze dag kan het”

Gluren bij duurzame buren in Haarlem: op deze dag kan het

Ga naar “Binnenkijken bij Arianne in Haarlem-Noord: ‘De badkamer heeft roze tegels’”

Binnenkijken bij Arianne in Haarlem-Noord: ‘De badkamer heeft roze tegels’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Baliemedewerker”

Baliemedewerker

 • Museum Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Groepshulp BSO ter Cleeff”

Groepshulp BSO ter Cleeff

 • Op Stoom – Kinderdagverblijf Meerwijk
 • Parttime